Želite, da vam vaša Android naprava zdrži 20% dlje? Enostavno, zbrišite aplikacijo Facebook!

Pred skoraj tremi leti in pol je bilo ugotovljeno, da aplikacija Facebook pretirano prazni baterijo vseh iOS naprav. Lansko leto so podali tudi uradno izjavo v kateri so končno priznali in obenem izdali posodobitev, ki naj bi pomagala omejiti težavo. A sedaj se je pojavila nova težava, ki zajema še večje število uporabnikov njihove aplikacije.  Trenutno imajo največjo težavo z njihovo aplikacijo, uporabniki Android naprav, ki obvladujejo več kot polovico tržišča vseh pametnih naprav.

Tech World Zone je pred kratkim testiral Facebook aplikacijo na telefonu Nexus 6P. Po končanem testu so ugotovili, da je pametnemu telefonu brez naložene aplikacije, ostalo v povprečju 20% več baterije. Poleg izboljšanja vzdržljivosti baterije, izbris aplikacije izboljša tudi odzivnost samega telefona.

Sicer sama statistika,  Android telefonov ne kaže nič o veliki porabi njihove aplikacije, a dejstvo je, da aplikacija še vedno teče v ozadju tudi, ko telefon ni na internetu.  Pri Facebook-u sicer trdijo, da je vse to potrebno, da bi se aplikacija kar najhitreje odpirala, ko tapnemo na ikono in zagotovili nemoteno delovanje in hitro odzivnost. Vendar vse to vpliva na samo odzivnost in hitro delovanje same Android naprave.

facebook-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Facebook

Sicer je Facebook že podal uradno izjavo, v kateri omenjajo težave z odzivnostjo Android telefonov in tablic, ki imajo naloženo njihovo aplikacijo. A v tej izjavi ne omenjajo povečane porabe baterije pri teh pametnih napravah.

“Prejeli smo poročila nekaj ljudi, ki imajo težave s hitrostjo zaradi naše aplikacije za Android. Trenutno preiskujemo opisane težave in vas bomo obveščali sproti.” – Tiskovni predstavnik Facebook-a.

Želite uporabljati Facebook na vašem telefonu, a vseeno želite daljšo avtonomijo vaše baterije? Svetujemo vam, da izbrišete aplikacijo in namesto tega raje odprete njihovo mobilno spletno stran, z uporabo brskalnika na vaši Android napravi. Tako boste lahko nemoteno uporabljali največje socialno omrežje in obenem tudi poskrbeli, da bo vaša Android naprava zdržala dalj časa brez polnjenja.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!