Kadar je reč o pametnih telefonih, lahko na internetu najdete malo morje informacij, nasvetov in trikov, ki vam bodo olajšala uporabniško izkušnjo. Od nastavitve e-pošte, brezžičnega omrežja (Wi-Fi), uporabe Bluetooth-a, galerije slik, skeniranja dokumetov, prevajanja datotek, igranja igric v prostem času in še marsičesa.

Pa vendarle uporabniki določenim funkcijam telefona ne posvečamo ravno prevelike pozornosti. Nekatere se nam zdijo samoumevne, zato se niti ne potrudimo, da bi našli kakšen nasvet v zvezi s temi možnostmi. Vendar to, ne bi smelo biti ravno tako.

Koliko ljudi posveča pozornost brezžičnemu omrežju in Bluetooth-u?

Koliko vas je, ki izklopite Wi-Fi ali Bluetooth funkcijo na telefonu, kadar ni v uporabi? Ali pa med spanjem, ko svojega pametnega telefona tako ali tako ne uporabljate? Ste že sploh kdaj pomisli na to, da bi jih pred spanjem izklopili? Če še niste je sedaj skrani čas, da se malo posvetite tudi tem vprašanjem in rešitvam za njih.

zamenjava-baterije-iphone-samsung-android-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Strokovnjaki navajajo in svetujejo, da bi prej naštete funkcije bilo zelo zaželjeno med neuporabo izklopiti, saj po nepotrebnem trošijo baterijo in ji s tem krajšajo življenjsko dobo. Iztrošena baterija pri modernih pametnih telefonih je, kot nam je že vsem splošno znano, zaradi zasnove večine telefonov, težko zamenljiva in jo je potrebno odnesti na pooblaščeni servis, da nam jo strokovno zamenjajo. Zatorje nam je vsem v interesu, da kar najbolj in najdlje ohranimo baterijo v optimalnem stanju.

Kako izklopiti Wi-Fi na vaši napravi (android)?

Ste vedeli, da ga vaš pametni telefonu lahko v času mirovanja tudi samodejno izklopi? To nastavite tako, da kliknete na Nastavitve > Wi-Fi. Izberite Več. Kliknite V mirovanju ohrani Wi-Fi in izberite Nikoli.

V mirovanju ohrani wifi

Kako izklopiti Wi-Fi na vaši napravi (iPhone)?

Podobne nastavitve vam omogoča tudi iPhone. Kliknite na »Settings«, nato »General« in potem »Network«. Izberite opcijo »Cellular Data« tako, da se iz »Off« premakne na »On«. Tako se bo vaš iPhone sedaj povezal preko mobilnega omrežja, kadar bo v mirovanju.

 

Imate tudi vi kakšen nasvet, kako ohraniti dolgo življenjsko dobo baterije? Pridružite se nam na Facebooku in svoje mnjenje ter nasvete delite z nami :=)

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!