Če ste odlagali s tem, da vašo spletno stran naredite vidno na vseh napravah (responsive dizajn), je sedaj skrajni čas, da naredite tudi ta korak! Čas je, da preklopite na odzivno spletno stran. Zakaj? Dve stvari sta, za katere morate vedeti:

  • Od 21. aprila 2015 je Google začel favorizirati odzivne spletne strani ali drugače povedano spletne strani, ki so prijazne mobilnim napravam. Responsive dizajn je eden od faktorjev, katere najnovejši Google algoritem upošteva  pri rangiranju spletnih strani.
  • Na žalost ne obstaja nikakršna druga rešitev, katero bi bilo mogoče implementirati v že obstoječe spletne strani. Prav tako, kot so v binarnem svetu lahko samo enice in ničle, tako tudi pri spletnih straneh velja, da so le-te responsive (odzivne) ali pa niso.

Kaj to pomeni za vas?

V kolikor že imate odzivno spletno stran ste zagotovo na pravi poti. To vam pri Googlovem rangiranju spletnih strani lahko le koristi, saj bo vaša stran na višjem mestu kot tiste, ki niso prilagojene mobilnim napravam. Vsi tisti, ki spletne strani  z responsive dizajnom še nimate lahko pričakujete slabše rezultate in na dolgi rok tudi manjši prihodek v kolikor ste odvisni od Googlovega iskalnika.

Težava pri spletnih straneh, ki so prilagojena samo za desktop naprave in nimajo responsive dizajna
Ko uporabnik obišče spletno stran, ki ni prilagojena mobilnim napravam so frustracije, katere doživlja uporabnik pametnega telefona, pri uporabi le-te, ključnega pomena. Neprestano navigiranje skozi vsebino in prilagajanje lahko uporabnika toliko zmoti, da preprosto zapusti vašo stran. Enostavneje je klikniti na drugo spletno stran, ki je lahko celo od vašega konkurenta, kot se mučiti na neprimerni strani.

Zakaj je pomembno, da ima spletna stran responsive dizajn?

Leta 2014 je število iskanj preko pametnih telefonov prvič v zgodovini interneta preseglo iskanja preko računalnikov. To je velika sprememba v načinu, kako kupci prihajajo do potrebnih informacij. Dejstvo je da štiri od petih potrošnikov opravijo nakup oziroma se odločijo za njega po iskanju preko pametnega telefona. Zdaj smo prišli do ključnih stvari, ki jih moramo razumeti in analizirati, kako se uporabniki vedejo pri iskanju preko telefona.

V današnjem času, ko je ritem življenja hiter in ko nam je vsak trenutek pomemben, si ne moremo privoščiti, da bi zgibljali čas nanekaterih spletnih straneh, ko nam druge ponujajo točno to kar iščemo s prilagojeno vsebino za vse uporabnike. Zato je zelo pomembno, da razumete pomen tega in angažirate nekoga, ki vam lahko pomaga.

Z Google testom lahko preverite ali je vaša spletna stran prilagojena mobilnim telefonom. Dovolj je samo, da kliknete tukaj in vnesete vaš URL naslov. V samo nekaj sekundah boste dobili rezultat. Kakšna je vaša ocena? Če vam ni uspelo opraviti preizkusa, morete vedeti, da lahko samo s spremembo dizajna vaše spletne strani, dosežete veliko boljšo pozicijo na Googlu!

V današnjem času je responsive spletni dizajn vse prej kot luksuz – je bistvenega pomena. Če se želite zaščititi od padcem vaše že obstoječe spletne strani ali pa iščete poceni rešitev za boljšo pozicijo nove spletne strani, se obrnite na nas še danes in pomagali vam bomo najti najboljšo rešitev za vaše potrebe!

 

Vas mogoče zanimajo prednosti odzivnih spletnih strani?

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!