Po enem letu, Microsoft-ova vizija zagotoviti osebno izkušnjo pri uporabi računalnika postaja realnost. Windows 10 je do sedaj nameščen na več kot 350 milijonov naprav po vsem svetu, z več kot 135 milijard ur uporabe tega operacijskega sistema odkar se je pojavil na tržišču.

Windows 10 Anniversary Update

Anniversary Update vsebuje pomembne posodobitve in funkcije za zasebne kot tudi poslovne uporabnike, ki vključujejo nadgrajeno virtualno pomočnico Cortano, Microsoft Edge in obširne varnostne posodobitve. Microsoft poziva vse, naj izkoristijo brezplačno nadgradnjo na WIN 10 do 29.07.2016, ki je na voljo vsem licenčnim uporabnikom Windows 7, 8 in 8.1. Po tem datumu bo posodobitev na operacijski sistem plačljiva.

Windows-10-posodobitev-29-07-2016-izdelava-spletnih-strani-Touchstudio

 

WIN 10 je po besedah Microsofta, najbolje sprejeti operacijski sistem podjetja doslej. Posodobitve, ki bodo prispele 2. avgusta bodo med drugim vključevale tudi:

– Izboljšana zaščita z Windows Hello, ki prepozna lastnika naprave na katerem je nameščen Windows 10 operacijski sistem (na podprtih napravah) in izboljšani Windows Defender.

– Windows Ink prinaša izboljšan vnos besedila, številk, formul in zamisli z uporabo pisala ali prsta na napravah z zaslonom na dotik. Windows Ink je vgrajen v ključnih aplikacijah, kot so Office,       Edge in Maps za začetek.

– Cortana prinaša izjemne izboljšave in več možnosti s katerimi razpolaga in je od posodobitve 1511 naprej, dobila prevajanje v živo iz Angleščine, Nemščine, Italijanščine, Francoščine in Španščine v vrsto drugih jezikov med katerimi lahko najdemo tudi Slovenski jezik.

Windows-10-posodobitev-Cortana-izdelava-spletnih-strani-Touchstudio

–  Microsoft Edge postavlja brskanje na spletu na novo raven s podporo za razširitve in izboljšano podporo za HTML5, CSS3 in ARIA standarde.

– Boljša integracija med Xbox in WIN 10 bo omogočila, da se enkrat kupljena igra lahko uporablja tako na konzoli, kot tudi na Windows 10 napravi in to z enotnim uporabniškim računom.

Virtualna pomočnica Cortana bo pomagala tudi pri izboljšanju igralne izkušnje na Xbox konzolah. Ne smemo pa spregledati tudi podpore za novi Xbox One S –  trenutno edina konzola na tržišču, ki podpira 4k in HDR gaming in stane 399€ (priporočena cena za EU tržišče).

Več podrobnosti o izboljšavah in posodobitvah lahko najdete na Windows Blog-u.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!