Tokrat vam predstavljamo 8 stvari, za katere zagotovo niste vedeli, da lahko naredite z aplikacijo WhatsApp. Pa gremo kar lepo po vrsti.

1.Besedilo je lahko odebeljeno, poševno ali podčrtano

Če želite odebeliti besedilo vsako besedo začnite in zaključite z zvezdico (*touchstudio* > touchstudio). Želite poševno (italic) besedilo? Vsako besedo začnite in končajte s podčrtajem (_novice_ > novice). Za podčrtano besedilo uporabite simbol ~.

2. Zamenjajte profilno sliko vašega prijatelja

V kontaktih kopirajte telefonsko številko prijatelja, katerega sliko želite spremeniti. Preimenujte fotografijo v galeriji slik v telefonsko številko vašega prijatelja (plusa pred številko ne vnašajte). Prenesite sliko na njegovo fotografijo v aplikaciji.

3. Onemogočite modro obkljukovanje

Pod nastavitvami zasebnosti lahko odkljukajte opcijo Potrdila o prebranosti. Tako prejemnik ne bo vedel ali ste prebrali sporočilo ali ne. Vendar pozor! Tudi vi ne boste vedeli ali so ostali prebrali vaša sporočila.

4. Prevarajte obkljukovanje

Če pa zgoraj omenjenega ne želite storiti, prav tako pa ne želite, da prejemnik ne vidi ali ste sporočilo prebrali ali ne storite naslednje. Pametni telefon prestavite v letalski način in preberite sporočilo.

5. Kopija pogovorov

V nastavitvah pojdite na »Varnostna kopija klepeta«. Tu lahko ustvarite varnostno kopijo vaših sporočil in večpredstavnostnih datotek na Google Drive. Po potrebi jih lahko tudi obnovite. Želite avtomatsko varnostno kopijo? Tudi to je mogoče…

6. Pošiljanje podatkov iz telefona na računalnik

V aplikaciji ustvarite skupino in dodajte prijatelje v klepet. Nato jih odstranite tako, da ostanete sami v skupini. Odprite uradno spletno stran WhatsApp aplikacije in se prijavite s skeniranjem QR kode. Podatke, ki jih želite poslati na računalnik pošljite preko skupine. To lahko naredite tudi v kontra smeri.

7. Vsak kontakt ima lahko svojo vrsto zvonjenja

Izberite klepet, ime in opcijo »obvestila po meri«. Sedaj lahko izberete privzet ton zvonjenja za izbran klepet.

8. Poglejte, kdaj je nazadnje nekdo bil online, brez posredovanja vaših podatkov

Tej osebi pošljite sporočilo, potem pa jo izbrišite iz seznama kontaktov. V nastavitvah zasebnosti spremenite opcijo »Nazadnje tu« v Moji stiki. Ker bo klepet še vedno ohranjen v vašem telefonu, boste lahko videli, kdaj je ta oseba nazadnje bila online ona pa vas ne bo mogla videti.

Če z nasveti niste bili zadovoljni vas vabimo, da z nami delite svoje izkušnje, nasvete in trike glede WhatsApp aplikacije 🙂

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!