V današnjem digitalnem svetu je varnost spletne strani ključnega pomena. V TouchStudio vedno postavljamo varnost naših strank na prvo mesto in zagotavljamo, da so njihove spletne strani vedno zaščitene pred nevarnostmi. Vendar pa je to tema, ki bi morala skrbeti vsakogar, ki ima spletno stran, ne glede na to, ali je že naša stranka ali ne.

Najpogostejše grožnje
  1. Vohunski programi (malware): To so zlonamerne kode, ki se lahko vnamestijo na vašo spletno stran in ukradejo občutljive podatke ali povzročijo druge škodljive dejavnosti.
  2. DDoS napadi: Tu gre za preobremenitev vaše spletne strani z ogromno količino prometa, kar povzroči, da postane nedostopna za prave uporabnike.
  3. SQL injekcije: Napadalci lahko vnesjo zlonamerno kodo v vašo spletno stran, s katero lahko dostopajo do vaše baze podatkov in ukradejo informacije.
  4. Brute force napadi: To so poskusi pridobitve dostopa do vaše spletne strani z ugibanjem gesel.
Pomen rednega posodabljanja in izbira zanesljivih virov

Ena izmed najpogostejših napak, ki jih lastniki spletnih strani delajo, je zanemarjanje posodobitev. Starejše različice programov, vtičnikov in tem so pogosto ranljive za napade. Redno posodabljanje vaše spletne strani in vseh njenih komponent je ključno za zagotavljanje varnosti.

Prav tako je izjemno pomembno, da izbirate zanesljive vire za svoje vtičnike in teme. Nezanesljive vire je lahko prepoznati po pomanjkanju pregledov ali nizkih ocenah. Vedno priporočamo uporabo preverjenih in dobro ocenjenih virov, kot je TouchStudio.

Najboljši varnostni vtičniki
  • Wordfence: To je celovit varnostni vtičnik, ki ponuja zaščito pred malwareom, požarnim zidom in še več.
  • iThemes Security: Ponuja več kot 30 načinov za zaščito vaše spletne strani, vključno z zaščito pred brute force napadi.
  • Sucuri Security: Ta vtičnik ponuja zaščito pred DDoS napadi, zlonamerno programsko opremo in drugimi grožnjami.
Varni strežniki

Poleg varnosti na spletni strani je ključnega pomena tudi varnost vašega spletnega gostovanja. Izberite gostovanje, ki ponuja redne varnostne kopije, zaščito pred DDoS napadi in požarni zid.


Varnost spletne strani je kompleksna tema, a je ključnega pomena za uspeh vaše spletne prisotnosti. Če potrebujete pomoč pri varovanju vaše spletne strani ali želite več informacij, se obrnite na nas. Naša ekipa je tukaj, da vam pomaga zagotoviti, da je vaša spletna stran varna in zaščitena. Kontaktirajte nas danes in izvedeli boste več o tem, kako vam lahko pomagamo.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!