Je vaša spletna stran dobra ali slaba? Pokazatelj, ki priča o njenem uspehu in tudi kakovosti, je zagotovo obisk. Znotraj tega iščemo še dodatne druge parametre. Na primer: podatek o tem, koliko vsebin pregledajo obiskovalci na spletni strani. Kako hitro jo zapustijo? Katere so tiste vsebine, ki so jim najbolj zanimive? Vse to so podatki, ki nam povedo, ali je uspešnost spletnih strani primerna oziroma zadovoljiva. Pravilo pravi, da je mogoče v vsakem trenutku poskrbeti, da bo imela stran še več obiskovalcev. Več obiskovalcev ter s tem tudi več dobička. Na kakšen način pa se lahko lotimo izboljšav?

Uspešnost spletnih strani je treba najprej izmeriti

Da bi ugotovili, kako dobro se naša spletna stran obnese v izbranem trenutku, je za začetek potrebna analiza spletne strani. Ta nam postreže z vsemi relevantnimi podatki. Z njeno pomočjo ugotovimo, katere so dobre in slabe točke strani. Zakaj jo obiskovalci zapuščajo, zakaj se ne odločijo za nakup … Ko je analiza opravljena, pa se prične delo, ki pomaga dvigniti uspešnost spletnih strani.

Kako si lahko pomagamo?

Da bi dosegali boljše rezultate, se lahko odločimo za oglaševanje. To pa samo po sebi žal ne naredi veliko. Dodaten obisk nam prinese zgolj v tistem času, ko se izvaja. Ko oglasov ni več, bo slaba spletna stran ponovno izgubila obiskovalce.

Precej boljša odločitev je optimizacija spletnih strani ali SEO. Seo zagotavlja, da se spletna stran med zadetki iskanja po ključnih besedah uvršča višje. Gre za tako imenovano zunanjo optimizacijo, saj si stran s pomočjo objav na drugih straneh dviguje svoj ugled. V ta namen se uporabljajo optimizacijski članki, ki vsebujejo ključne besede in povezavo na ciljno stran. Lahko bi rekli, da si stran tako pridobiva reference oziroma priporočila.

SEO-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Najbolj pomembna pa je za uspešnost spletnih strani vsekakor vsebina. Ta mora biti kakovostna in zanimiva, pa bodo uporabniki spleta radi na stran prihajali sami. S tem pa se bo istočasno povsem naravno dvigoval tudi ugled v iskalnikih.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne strani za samo 299 EUR ali izdelavo spletne trgovine za samo 399 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!