top-10-najboljsih-pametnih-telefonov-primerjava-2016-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

AnTuTu je ena od najbolj priljubljenih primerjalnih platform za mobilne naprave. Objavili so seznam desetih najhitrejših pametnih telefonov, ki so izšli do junija 2016. V samem vrhu se nahaja tudi nekaj kitajskih proizvajalcev, ki imajo 6GB delovnega spomina.

Najboljši trije pametni telefoni trenutno so Vivo Xplay 5 Elite, LeEco Max 2 in Lenovo ZUK Z2 Pro. Vsi so zasnovani na isti konfiguraciji in sicer Snapdragon 820 chipset in 6 GB delovnega spomina. Zanimivo je to, da tudi četrto in peto mesto zasedata telefona, ki sta tudi zasnovana na Qualcomm-ovem Snapdragon-u 820, vendar imajo “samo” 4 BG RAM-a. Na AnTuTu-jevi lestvici, si lahko ogledamo razliko med pametnimi telefoni z 4 in 6 GB delovnega spomina.

Trio najboljših pametnih telefonov

Trije telefoni, ki imajo 6 GB RAM-a, so dosegli povprečno 137.861 točk medtem, ko so telefoni s 4 GB delovnega pomnilnika (Xiaomi Mi 5 in Samsung Galaxy S7) dosegli povprečno število točk 135.686. To je 1,6% razlike, ki ni neopazna, vendar obenem ne prinese neke bistvene razlike. Seveda vam več RAM-a omogoča, da imate ob istem času odprtih več aktivnih aplikacij v ozadju, kar bo zmanjšalo čas preklapljanja med njimi.

Moramo tudi poudariti, da nobeden “benchmark” ne smemo upoštevati kot znanstvena ocena učinkovitosti naprave. Poleg tega moramo imeti v mislim tudi to, da AnTuTu določa oceno glede na več meril. Poudarek je predvsem na moči CPU-ja (procesorja) in GPU-ja (grafičnega procesorja) in ne toliko na velikosti RAM-a.

Še ena zanimivost zgornje razpredelnice je to, da je novi iPhone SE očitno slabši od iPhone-a 6S. To je nasprotno od tega, kar bi pričakovali glede na strojno opremo obeh. Tudi test obeh telefonov, ki so ga opravili na Phone Arena govori, da je iPhone SE najhitrejši iPhone doslej.

Tako iPhone SE, kot tudi iPhone 6S, koristita isti chipset in enako količino delovnega pomnilnika. Razlika je resoluciji in velikosti zaslona. iPhone SE poganja 640 x 1136 pixlov medtem, ko iPhone 6S prikazuje 750 x 1334 pixlov na zaslonu velikosti 4,7″. Večje število pixlov, ki jih poganja iPhone 6S, bi moralo prinesti slabše rezultate kot iPhone SE, vendar temu ni tako.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!