Tudi mi se ne moremo ravno opredeliti… Čuden ali zanimiv naslov? V vsakem primeru pa LG definitivno ve, kako pritegniti pozornost medijev. Namreč, podjetje je začelo s prodajo televizijskih sprejemnikov s posebno in popolnoma nepričakovano funkcijo. Gre za odbijanje komarjev, ki nas že lep čas preganjajo, zadnje čase pa tudi strašijo z virusom Zika.

LG zatrjuje, da njihovi televizijski sprejemniki s tako imenovano tehnologijo »Mosquito Away«, uporabljajo ultrazvočne valove za odganjanje komarjev iz prostora, v kateri se TV sprejemnik tudi nahaja. Prednost je, da tehnologija ne uporablja nobenih kemikalij za odganjanje komarjev, zato je ni potrebno polniti ali vzdrževati.

Glede na to, da ljudje ne slišimo teh valov, kupci omenjenih televizij ne bodo opazili nobene razlike med gledanjem svoje najljubše nadaljevanke. Zanimivo je, da ta tehnologija odbijanja komarjev deluje ne glede na to ali je televizijski sprejemnik prižgan ali ugasnjen.

Televizorji z »Mosquito Away« tehnologijo so na voljo v 32” in 43” (inčnem) modelu. Cena pa se giblje med 400$ in 710$.

TV je namenjem uporabnikom z nižjimi prihodki, ki živijo v stresnih življenskih pogojih, ki jih naredi ranljive proti komarjem. “LG se trudi predstavljati izdelke na osnovi Indijskih vtisov, ki bi za indisjko prebivalstvo nosili večji pomen.  Nova »Mosquito Away« tehnologija v televizorju je le razširitev te filozofije, ki se kaže še več kot gledališka izkušnja in gradi zdravo okolje v domu.” je dodal direktor LG Electronic (Howard Lee).

Edina slaba novica je, da bodo ti televizijski sprejemniki zaenkrat na voljo v prodaji le v Indiji. Širjenje prodaje se planira za Šri Lanko in Filipine, tukaj pa se plan prodaje tudi ustavi.

Podjetje LG je začelo z razvijanjem omenjene tehnologije še preden je v Latinski Ameriki izbruhnil virus ZIKA, ki nas sedaj obremenjuje z varnostjo na Olimpijskih igrah, katere se začenjajo Avgusta v Riu de Janeiro.

Maja letos je Svetovna zdravstvena organizacija opomnila, da to poletje pričakujejo širitev virusa v Evropo. Francija naj bi bila glede omenjenega najbolj rizična. LG je na svoji spletni strani jasno poudaril, da izdelani TV sprejemnik ni namenjen kot nadomestilo za ostale odganjalce komarjev.

https://www.youtube.com/watch?v=FdvlpKmApeI

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!