No pa poglejmo kako nam je bilo 20 let nazaj. Ko nismo imeli pametnih telefonov, Googla in ostalih spletnih strani. Ali pa navigacije. Ko so leta 1994 lansirali World Wide Web, se je svet popolnoma spremenil. Tisti, ki se spominjate tega leta, se boste zagotovo spomnili nekaj spodaj navedenih stvari, tisti mlajši pa se bodo lahko spoznali z nekaj “IT legend”, ki jih danes redko lahko še vidijo ali pa jih sploh niso še videli.

Tudi leta 1994 (prav tako kot danes) je največ ljudi uporabljalo operacijski sitem Windows. V tem času je bila aktualna verzija 3.11 s tem, da Internet Explorer ni še niti obstajal.

Tako so leta 1994 izgledali Windowsi :)

Nekateri so mobilne telefone sicer že imeli, vendar so bili še precej dragi. Baterije so bile ogromne, kratkoročne in zelo zelo težke ter seveda narejene iz nevarnih snovi. Prvi mobilni telefoni

Tim Berners Li je ustanovil World Wide Web in objavil svojo prvo spletno stran:

http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html Internet je letos praznoval 27 rojstni dan.

Microsoft je objavil svojo prvo spletno stran, ki je bila okrašena s posebno sliko in je za tisti čas veljala za pravo umetnijo :=) Microsoft in njegova prva spletna stran

Istega leta je bil ustanovljan tudi Yahoo! Izgledal pa je takole: Yahoo je ob ustanovitvi izgledal tako

Internet se je plačeval na ure. Ali bolje rečeno minute. Zvok modema in piskanje dokler se nismo povezali na internet… nam še vedno ostaja v ušesih…

Seveda USB ključkov ni bilo. Clouda tudi ne. Imeli smo floppy diskete, katere smo dobesedno prosili naj delajo, kadar smo potrebovali podatke iz njih. Floppy diskete, ja. Majhne so bile moderne :=) Floppy diskete - Se jih sploh še spomnete?

Kmalu je prišel DOOM. Zagotovo ste igrali DOOM :)

Ampak pomen igranja igric se je spremenil, ko je prišel prvi, revolucionarni PlayStation. To je bil hit in pol! Super napredni ektra hit Sony PlayStation

DVD mediji so si »izmislili« šele leta 1995, tako da smo pred term moral navijat VHS kasete in hodit v videoteke – Otroci, ste sploh kdaj slišali za videoteko? :=)Videoteka in VHS kasete... Ojoj pa videorekorderji :)

E-pošta je bila zelo zelo draga in je iz tega razloga niso imeli vsi. Je bil pa zato zeloooo popularen FAKS.Faks imamo danes samo še za okras.

O današnji IT tehnologiji pa slika govori sama. Samo ugibamo lahko, kakšen tehnološki napredek nas čaka čez 20 let.20 let pozneje tablica in pametni telefon"

 

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!