Ali ste kdaj poskušali rešiti Rubikovo kocko? Predvidevamo, da ste. Ta mala kocka nas z lahkoto spravi ob živce. Ko že pomislite “to, rešil sem jo”, se vse razdre in spet ste na začetku. Tako nekako je tudi z spletnim oglaševanjem. Začnete. Probate malo tega, malo onega in ko se zdi, da je že vse na mestu, puuuf… in vse se podre kot hiša iz kart.

Kako rešiti Rubikovo kocko?

Rešitev Rubikove kocke ne leži v ogromni inteligenci ali dolgotrajnem treningu. Niti približno. Ključ se skriva v šabloni po kateri se rešuje. To “šablono” so ljudje odkrili že vrsto let nazaj, skozi veliko poskusov in napak. Ko vzamete Rubokovo kocko imate izbiro ali boste sledili šabloni ali boste na novo odkrivali kolo in s tem igrati na srečo.

Seveda se strinjamo, da slediti tuji “šabloni” ni ravno pohvalno in nima teh čarov samostalnega reševanja, vendar je vse odvisno od tega kaj želite doseči. Hočemo vam povedati, da je najdražja stvar pri spletnem oglaševanju “odkrivanje kolesa na novo”.

Z spletnim oglaševanjem se ne ukvarjate iz zabave. Tudi denarja ne vlagate v spletno oglaševanje zatož ker ne veste kaj z njm. V spletno oglaševanje vlagate, ker želite prodati več svojih izdelkov ali neko storitev. Vlagate, ker želite več strank in več denarja. Vlagate zato, ker je zadnja stvar katero želite, igranje na  srečo. Kot pri Rubikovi kocki, tudi v marketingu obstaja določena šablona, kateri je vredno slediti.

Spletno oglaševanje: Načrt reševanja marketinške “sestavljanke”

1. KDO JE VAŠ KUPEC?
Prva in osnovna stvar v marketingu je, da veste komu promovirate svoj izdelek ali storitev. Brez tega je enako kot bi igrali pikado v temi in upali da boste zadeli v center. Tako preprosto ne gre. Veliko ljudi pade na tem koraku, vendar je toliko pomemben, da brez njega ostalo nima smisla.

Komu vaša storitev ali izdelek rešuje problem? Ali ta oseba pri nakupu sprejema odločitve samostalno ali je še nekdo vključen v proces odločanja? S čim se ukvarja ta oseba? Kakšne knjige rada bere? Kakšne filme rada gleda? S čim se ukvarja? Koliko je stara? Kaj rada počne v svojem prostem času?

Vsa ta vprašanja vam bodo podala sliko vaše stranke. Bolj podrobno sliko vaše stranke imate, bolj bo vaše spletno oglaševanje fokusirano in s tem tudi bolj učinkovito.

2. PRITEGNITE VAŠE IDEALNE STRANKE
Zdaj, ko imate profil vašega idealne stranke/kupca, se lahko lotite iskanja teh ljudi. Internet je spremenil vse in tudi naše obnašanje. Včasih smo se drugače odzivali na televizijske in radijske reklame. Danes menjamo kanal takoj, ko se le-te pojavijo. Danes nas nihče več ne more prisiliti, da “konzumiramo” vsebine, ki je ne želimo. Sedaj izbiramo mi! Izbiramo katerim ljudem in znamkam slediti in verjeti. In na podlagi tega zaupanja jim dovolimo, da nam od časa do časa, ponudijo nekaj kar bi morda želeli kupiti.

Torej, kako privabiti ljudi, ki imajo potrebu za tistim kar vi ponujate in kako jih prepričati naj vam verjamejo?
Začnimo prvo z zaupanjem: rešite jim problem!

Sliši se težko, vendar je zelo enostavno. Enostavno, lažje bomo verjeli ljudem, ki nam pomagajo rešiti problem, ki ga imamo v tem trenutku in ki komunicirajo z nami.

Najpomembnejša orodja za privabljanje zainteresiranih in kasneje tudi zvestih obiskovalcev so:

  • Blog: blog vam omogoča, da zelo enostavno in na enem mestu, daste ljudem možnost, da najdejo rešitev za svoje težave (vaša vsebina). Ustvarite vsebino, katera daje odgovore na njihova najpomembnejša vprašanja. Vsebina, ki jih bo izobrazila. Vsebina, ki jim bo podala podala najustreznejše informacije.
  • Ključne besede: predvidevamo, da želite, da bo vsebina, ki ste jo ustvarili (in jo ustvarjate), dostopna tudi mesece in leta potem, ko je objavljena. Pri tem vam pomaga raziskava ključnih besed in optimizacija za spletne iskalnike (SEO).
  • Socialna omrežja: socialna omrežja so najlažji način izmenjave vsebin z ostalimi ljudmi in tudi najboljši način, da oni to vsebino delijo naprej.

3. KONVERZIJA OBISKOV V POTENCIALNE STRANKE
To boste naredili tako, da boste nadaljevali z objavljanjem kakovostne vsebine, vendar sedaj na drugačen način. Natančneje, v drugem pakiranju.

Namesto, da objavljate vsebino kot besedilo na blogu, ga lahko ponudite kot email novice ali kot brezplačno e-knjigo, brezplačen e-tečaj… tistim, ki vam v zameno za to pustijo ime i email naslov (in dovoljenje, da jim preko spletnih orodij pošiljate promocijske ponudbe).

4. KONVERTIRAJTE POTENCIALNE STRANK V STRANKE
Sedaj, ko imate njihovo dovoljenje za kontaktiranje preko e-pošte, ste vse bližje temu, da določeno število postanejo vaše stranke. Vendar imejte na umu, da čeprav so vam pustili ime in e-pošto, še ne pomeni, da vam popolnoma zaupajo in vsekakor ne pomeni, da jih lahko bombardirate, zasipavate in spammate z maili in promocijskimi ponudbami.

Namesto tega še naprej gradite dobre odnose z njimi in jih malo po malo približujte svojem proizvodu. Vi jih pravzaprav vodite tako, da se na koncu zdi nakup vašega izdelka ali storitve, edini razumen korak. Več kot jim pomagate in boljši odnos kot ustvarite z njimi, toliko lažje vam bo realizirati prodajo in ustvariti zvesto stranko.

5. NAVDUŠITE JIH!
Sedaj, ko so vaše stranke imate priložnost, da jim ponudite najboljšo podporo strankam kar so jih kdaj izkusili. Odgovorite jim na vprašanja. Rešite njihove težave, čeprav so nastali po njihovi krivici. Pomagajte jim, ko jim je težko in pohvalite jih, ko jim gre dobro.

Upoštevajte to, da prodaja ni konec spletnega oglaševanja, vendar le začetek novega marketinga.

Zadovoljna stranka vam lahko pripelje še več novih strank. Po drugi strani vam pa nezadovoljna stranka lahko odnese še več strank.
Odlična podpora za stranke malo stane, a veliko pomeni.

6. TESTIRAJTE, PA SPET OD ZAČETKA
Testirajte vse. Vrsto vsebine. Naslove, ki jih uporabljate. E-mail obrazce. Facebook reklame. Cele kampanje. Vse! Na podlagi rezultatov testov, bosate lažje sprejemali odločitve o promociji vsebine katero ustvarjate in proizvoda/usluge, katero ponujate. Strinali se boste, da vseeno ne izgleda toliko težko.

Kot vidite je isto kot Rubikova kocka. Samo izgleda težko.
V resnici imamo vse, kar nam je potrebno za reševanje problema.

Ostaja samo vprašanje ali bomo uporabili preverjene rešitve (šablone) ali bomo na novo izumljali kolo, ter trošili čas, energijo in denar, samo zato, da bi na koncu prišli do istih zaključkov kot že mnogi pred nami. Torej, kaj je vaša izbira?

 

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!