Prav neverjetno se sliši novica, da po celem letu od prihoda operacijskega sistema Windows 10, Samsung še vedno ne priporoča njegove namestitve.

Večina uporabnikov je po razočaranju operacijskih sistemov Windows 8 in Windows 8.1 komaj dočakala nove Windows 10. Problemi z namestitvijo in nekompatibilnostjo računalnikov posameznih proizvajalcev oziroma določenih komponent računalniških naprav so seveda še vedno prisotne. Vendar kljub temu je neverjetno, da podjetje Samsung tudi uradno ne priporoča namestitev operacijskega sistema Windows 10 na svoje računalnike.

Do tega podatka so prišli novinarji portala “The register“, ki so tudi uradno kontaktirali britansko poslovalnico podjetja Samsung. Preveriti so namreč želeli, kako točna je informacija, da tako veliko podjetje priporoča svojim uporabnikom naj se izognejo namestitvi najnovejše verzija Microsoft-ovega operacijskega sistema. Odgovor, ki so ga dobili je zagotovo presenetljiv.

»Po pravici povedano, ne priporočamo inštalacije operacijskega sistema Windows 10 na noben namizni ali prenosni računalnik podjetja Samsung. Intenzivno sodelujemo v koordinaciji s podjetjem Microsoft in si prizadevamo odpravljanje napak. Žal so težave vezane na gonilnike (driverje), ki še vedno niso kompatibilni z Windows 10. Zato uporabnikom Samsung računalnikov priporočamo naj zaenkrat zadržijo trenutno verzijo Windows OS, ki jo imajo in naj le-te na najnovejšo verzijo ne posodobijo . Ko bomo odpravili vse težave bomo o tem objavili tudi uradno obvestilo.« je odgovorila podpora uporabnikom britanske poslovalnice Samsung.

Torej, ne glede na to, kako nezadovoljni ste s trenutno verzijo OS Windowsov, vam predlagamo, da z nadgradnjo vašega operacijskega sistema še malo počakate – vsaj dokler tudi podjetje Samsung za nadgradnjo ne pokaže zelene luči.

Minimalne sistemske zahteve za nadgradnjo operacijskega sistema na Windows 10

Procesor: 1 GHz ali hitrejši procesor ali sistem SoC
RAM: 1 GB za 32-bitno ali 2 GB za 64-bitno različico
Prostor na trdem disku: 16 GB za 32-bitni operacijski sistem in 20 GB za 64-bitni
Grafična kartica: DirectX 9 ali novejša z gonilnikom WDDM 1.0
Ločljivost zaslona: vsaj 800 x 600

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!