Samsung Galaxy S8 in S8 Plus sta trenutno ena najboljših pametnih telefonov na trgu. Imata čudovit bezel-less dizajn, seksi zakrivljen zaslon in vrhunske specifikacije. Vendar nista brez napak in prav te pomanjkljivosti upamo, da bodo odpravljene pri težko pričakovanima Samsung Galaxy S9 in S9 Plus.

Samsung sicer še ni uradno objavil podrobnosti o obeh prihajajočih modelih, a smo na podlagi poročil iz zaupanja vrednih virov izvedeli dovolj, da si lahko sestavimo dobro predstavo o tem kaj bosta nudila. Vse podrobnosti si lahko preberete v nadaljevanju tega članka.

Začetek prodaje Samsung Galaxy S9

Samsung-ova modela S9 in S9 Plus bosta predstavljena širši javnosti cel mesec prej kot njihova predhodnika, kar je v skladu z govoricami, da je Samsung začel s proizvodnjo zaslonov za nova modela cel mesec prej. Na sejmu CES 2018 je šef Samsung Mobile-a DJ Koh najavil, da bo uradna predstavitev obeh telefonov na prihajajočem sejmu MWC v Barceloni, ki se bo odvijal med 26. februarjem in 1. marcem 2018. Točen datum razkritja sicer niso navedli, a lahko sodeč po prejšnjih izkušnjah predvidevamo, da se bo dogodek odvil en dan pred začetkom sejma, torej 25. februarja zvečer po centralnem evropskem času.

Izidi prejšnjih generacij:

Samsung Galaxy S8 – predstavitev: Marec 29 | začetek prodaje: April 21
Samsung Galaxy S7 – predstavitev: Februar 21 | začetek prodaje: Marec 11
Samsung Galaxy S6 – predstavitev: Marec 1 | začetek prodaje: April 10
Samsung Galaxy S5 – predstavitev: Februar 24 | začetek prodaje: April 11
Samsung Galaxy S4 – predstavitev: Marec 14 | začetek prodaje: April 27
Samsung Galaxy S3 – predstavitev: Maj 3 | začetek prodaje: Maj 29
Samsung Galaxy S2 – predstavitev: Februar 13 | začetek prodaje: Maj 2
Samsung Galaxy S – predstavitev: Marec | začetek prodaje: Junij 4

Iz zanesljivih spletni virov smo izvedeli, da se bo predprodaja začela 1. marca medtem, ko naj bi se prvi aparati znašli na prodajnih policah že 16. marca. To potrjuje tudi Evan Blass na svojem Twitter računu.

Samsung-s9-plus-evan-blass-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Tudi SamMobile, ki je pomembna avtoriteta v svetu Samsung telefonije je potrdil, da bo izid 16. marca a to velja le za tržišče ZDA in Južne Koreje. Ostala tržišča naj jim bi sledila kmalu.

Samsung Galaxy S9 specifikacije in funkcije

Načeloma naj ne bi bilo nekih večjih sprememb in novitet glede na predhodnika in bi vse temeljilo bolj na sami izboljšavi.

Glede na večino poročil naj bi bila zaslona enake velikosti in resolucije kot pri predhodniku in naj bi bil stanjšan le rob zaslona. A določeni viri vseeno navajajo, da naj bi S9 in S9 Plus dobila zaslon, ki bo imel zaobljen rob (edge) na vseh štirih straneh.

Zato pa vsi viri navajajo, da bo nova zaslonska tehnologija Y-OCTA, ki je sicer že bila uporabljena v S8, prišla še bolj do izraza pri novem paradnem konju podjetja Samsung. Y-OCTA tehnologija omogoča integracijo dotičnega sloja v enkapsulacijsko plast OLED zaslona namesto, da uporabi ločeno plast. Zaradi tega so lahko zasloni tanjši, imajo boljše optične lastnosti in tudi sam proces izdelave naj bi bil do 30% cenejši.

Razlike med Samsung-om S9 in S9 Plus bodo sedaj večje

Medtem, ko sta Samsung Galaxy S8 in S8 Plus identična v vsem razen v velikosti zaslona (5,8 incha S8 in 6,2 incha S8 Plus) in kapaciteti baterije (3000 mAh S8 in 3500 mAh S8 Plus), naj bi bila med modeloma S9 in S9 Plus razlika malo večja. S9 Plus naj bi imel 2GB RAM-a več kot njegov manjši brat (4gb S9 in 6gb S9 Plus). Večji brat naj bi tudi imel dvojno kamero medtem, ko bo na S9 še vedno samo ena kamera.

samsung-galaxy-s9-specifikacije-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Na sliki zgoraj si lahko ogledate domnevno škatlo novega modela Samsung Galaxy S9 na kateri so vidne tudi specifikacije. Novost je variabilna zaslonka, ki bo imela f/1.5 za pogoje s slabo svetlobo in se bo priprla vse do f/2.4, ko bo senzor prejemal veliko svetlobe. Očitno bo kamera podpirala tudi Super Slow-mo tehnologijo, ki so jo napovedovali že za Samsung Galaxy S8. Ta bo omogočala snemanje videov do 1000 sličic na sekundo. S tem bo Samsung konkuriral Sony Xperia XZ, ki je trenutni edini pametni telefon, ki zmore kaj takega.

Razlika med obema modeloma naj bi bila tudi v tem, da bo manjši S9 imel čitalec očesne šarenice integriran v sprednjo kamero medtem, ko bo imel S9 Plus ločen senzor in sprednjo kamero tako kot to imata S8 in S8 Plus. Na S9 Plus naj bi bil tudi izboljšan čitalec očesne šarenice, ki bo namesto 2MP sedaj imel 3MP.

samsung-s9-plus-kamera-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Tehnologija ISOCELL

Samsung je pred kratkim objavil na lastni spletni strani, da so razvili in patentirali novo tehnologijo ISOCELL. Ta bo prvič implementirana pri Samsung-u S9 in S9 Plus. Spodaj si oglejmo kaj nam ta nova tehnologija prinaša:
ISOCELL FAST – To je senzor, ki podpira snemanje videov v ločljivosti FullHD 1920×1080 z neverjetnimi 480 sličicami na sekundo. To pomeni, da bo senzor lahko nudil ogled videa v zelo počasni hitrosti pri visoki ločljivosti. Isti senzor naj bi podpiral tudi Super PD funkcijo, za hirejše samodejno ostrenje kamere.
ISOCELL BRIGHT – To tipalo naj bi omogočalo k izboljšanju posnetkov pri slabi svetlobi tako, da bo štiri slikovne pike normalne velikosti združilo v eno veliko slikovno piko.
ISOCELL DUAL – Naj bi izboljšal funkcije pametnih telefonov, ki imajo vgrajeno dvojno kamero.
ISOCELL SLIM – Pomaga pri izboljšavi slik visoke ločljivosti na kamerah, ki imajo vgrajene module do debeline 9 mikronov.

Samsung Galaxy S9 bo imel ob izidu nameščen Android Oreo operacijski sistem

Oba modela naj bi imela vgrajene stereo zvočnike in bosta imela priložene tudi slušalke priznanega proizvajalca AKG, katerega lastnik je pred kratkim postal Samsung. Seveda ne smemo pozabiti tudi na zaščito pred prahom in vodo, ki bo zopet ustrezala standardu IP68.

Oba modela naj bi poganjala najnovejši Snapdragon 845 ali Samsungov Exynos 9810, kateri bo na voljo na našem tržišču. Zaradi nove tehnologije tiskanja vezja bo imel model z Exynos procesorjem več prostora v notranjosti naprave. To teoretično pomeni, da lahko vgradijo kakšno komponento več ali celo večjo baterijo.

Pri modelu S8 smo še najbolj pogrešali čitalec prstnih odtisov na sprednji strani. Potihoma smo upali, da bo tehnologija dovolj razvita do izida Samsung-a S9. Sodeč po zadnjih informacijah naj bi se tudi tokrat nahajal zadaj. Bo pa sedaj premaknjen na pozicijo pod kamero in tako lažje dostopen pri uporabi z eno roko.

Tehnologija prepoznave obrazov bo zaradi tehnoloških omejitev in same varnosti zaenkrat ostala na 2D prepoznavanju, a bodo malo izboljšali hitrost prepoznavanja. Samsung-ova paradna konja bosta ob izidu imela nameščen operacijski sistem Android Oreo 8.0, z uporabniškim vmesnikom Samsung Experience. Seveda tukaj ne smemo pozabiti na izboljšanega virtualnega asistenta Bixby.

Samsung je že prijavil ustreznim ustanovam, dva nova modela s številko SM-G960F (S9) in SM-G965F (S9 Plus), kar je v skladu z oznakami prejšnjih modelov. SM-G950F je oznaka za S8 in SM-G955F je oznaka za S8 Plus.

Samsung Galaxy S9 dizajn

Čeprav uradne podobe obeh naprav še ni na spletu, imamo dobro predstavo o tem, kako naj bi pametna telefona izgledala. OnLeaks je združil moči z 91mobiles in so skupaj ustvarili renderje obeh naprav, na podlagi podatkov, ki so trenutno na voljo. Spodaj si lahko ogledate oba nova Samsung-ova modela.

Samsung Galaxy S9 cena

Kar se tiče cen se poznavalci tržišča še niso poenotili. Eni trdijo, da bo prišlo do ponovnega povečanja cene ob izidu novega modela medtem, ko drugi na podlagi specifikacij trdijo, da bodo cene ostale iste. Dejstvo je da Samsung diktira tržišču in če poviša cene bodo temu sledili tudi ostali proizvajalci.

Vsekakor pa ne bo potrebno še dolgo čakati do razkritja Samsung Galaxy S9 in S9 Plus. Še pred koncem februarja bomo končno izvedeli kaj so nam tokrat pripravili. Pri največjem svetovnem proizvajalcu pametnih telefonov. Pustimo se presenetiti 😉

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Ostale članke in vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne strani za samo 299 EUR ali izdelavo spletne trgovine za samo 399 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!