Vsi že nestrpno čakamo na izid novega Samsung-ovega paradnega konja Galaxy S8. In sedaj so se na spletu pojavile upodobitve Galaxy-ja S8 glede na specifikacije proizvajalca. Iz slik je razvidno, da je gumb odstranjen in zaslon večji a dizajn ostaja enak. Na voljo bosta še vedno dve velikosti telefona, a bosta sedaj imeli obe različici ukrivljen ekran. To naj bi postal tudi novi zaščitni znak Galaxy S naprav.

Kdaj Galaxy S8 pride na prodajne police?

Datum izida naj bi prestavili na 29. marec ali 21. april, ker telefon še ni pripravljen za predstavitev na sejmu elektronike, kot je to Samsung storil lansko leto pri telefonu Galaxy S7.

samsung-galaxy-s8-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Zaslon

Zaslon bo pri galaxy S8 najverjetneje 4k resolucije ali vsaj QuadHD. Virtualna tehnologija, ki se vse bolj uveljavlja in uporablja v obliki virtualnih očal, zahteva resolucijo 4k. Taka resolucija je potrebna, da uporabnik virtualnih očal nebi videl pikslov na zaslonu pametnega telefona. Tudi sam zaslon bo nekoliko večji in sicer 5.8 in 6.2 inča. A velikost telefona bo vseeno ostala nespremenjena. Tega so se lotili tako, da so se znebili gumba za Home in dosegli razmerje med zaslonom in napravo več kot 85% in sedaj bo razmerje zaslona znašalo 18.5 : 9.

Dizajn

Sam dizajn naj se ne bi drastično spremenil od Galaxy S7. Čitalec prstnih odtisov bo sedaj na zadnji strani. Malo bodo popravili tudi odpornost na prah in vodo iz IP67 na IP68, a od tega navadni uporabniki ne bomo imeli prav dosti koristi.
Dizajn

Kamera

Kamera zadaj bo še vedno velikosti 12MP z isto aperturo f/1.7 a bo ta vsebovala večje piksle. Skupaj s programskimi popravki bo to omogočalo boljše slike. Ni pa še jasno ali bo imel Samsung Galaxy S8 dvojno kamero kot jo ima iPhone 7.

Kamera spredaj bo večja in bo sedaj imela kar 8MP. Glede na pred kratkim vložen patent s strani Samsung-a, bo imelo okoli kamere LED obrobo, ki bo zagotavljala kar najboljše slike v temi in slabi svetlobi. Bo pa imela tudi avtofokus, kar je nekaj novega na kamerah spredaj. Same slike naj bi bile občutno boljše kot na trenutnem paradnem konju Galaxy S7.

samsung-galaxy-s8-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-1

Baterija

Kar se baterije tiče,  bodo Galaxy S8 povečali kapaciteto, kar nas ne čudi glede na to da bodo zasloni fizično večji in najverjetneje ločljivosti 4k (3860×2160). Večja velikost zaslona in večja ločljivost, prineseta tudi večjo porabo energije. Telefon z 5.8 inča diagonale zaslona bo imel 3.250mAh (Galaxy S7 – 3.000mAh) in večji z 6.2 inča bo imel 3.750mAh (Galaxy S7 Edge – 3.500mAh).

Strojna moč

Kar se procesorjev tiče, bo ameriško verzijo poganjal Snapdragon 835, ki bo deloval na frekvenci do 3.2 Ghz. Evropsko verzijo in verjetno tudi ostale regije, bo poganjal Samsung-ov lastni procesor Exynos 8895 z frekvenco delovanja do 3.0 Ghz. Tudi RAM naj bi povečali na 6GB. Je pa Samsung prek kratkim patentiral tudi Beast Mode – pospeševanje delovanja strojne opreme s pomočjo programske opreme.

Novitete

Novi Galaxy S8 bo imel tudi čitalec očesne mrežnice, tako kot Note 7. Noviteta bo tudi Samsung-ov AI asistent, ki sta ga Google in Apple že uvedla. Tudi  fizični vhod za slušalke ne bo več prisoten. Enako kot iPhone 7 imel tudi Galaxy S8 sedaj brezžične slušalke. Čitalec prstnih odtisov se bo sedaj nahajal na samem zaslonu ali na zadnji strani naprave. Enako velja tudi za gumb Home. Za zvok pa bosta poskrbela kardva stereo zvočnika.

samsung-galaxy-s8-etui-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Cena

Za ceno še ni jasno ali bo sledila trendu zniževanja ali bo zaradi vseh teh novitet malo višja. Več bomo izvedeli šele ob uradni napovedi pametnega telefona Samsung Galaxy S8.

Prostor za shranjevanje

Medtem, ko je pa za sam prostor za shranjevanje že jasno, da se bo povečal in bo na voljo v različicah do 256GB. A ne bojte se, da bi se zaradi tega zgodilo enako kot na Galaxy S6. Prostor za MicroSD kartico bo še vedno na voljo in naj bo podpiral velikosti do kar 1TB.

Preostane nam le še, da počakamo na uradno najavo telefona in specifikacije in upamo, da se to zgodi kmalu 😉

Ostale zanimivosti si lahko preberete tukaj.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!