Registracija PayPal računa je zelo enostavna in hitra. Vse potrebno lahko uredite kar prek spleta. Prvo kar morate narediti je, da pojdete na njihovo spletno stran – www.PayPal.com. Na žalost njihova spletna stran še ni prevedena v slovenščino, zato je zaželjeno osnovno znanje angleščine. Ko se vam prikaže začetna stran, kliknite v zgornjem desnem kotu gumb “Sign Up”, da lahko ustvarite novi račun.

paypal-registracija-racuna-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Osebni ali poslovni PayPal račun?

Pri naslednjem koraku boste imeli možnost izbire med Personal (osebni) in Business (poslovni) računom. Glede na vaše potrebe izberite primernega. Vsi, ki želite le kupovati prek Paypal-a izberite osebni račun. Za podjetja in ostale poslovne uporabnike, ki želijo preko PayPal-a poslovati, bo prava izbira poslovni račun, ki med drugim omogoča tudi izdajo računov. Ko ste izbrali pravi račun za vaše potrebe, kliknite na gumb “Continue”, da nadaljujete na naslednji korak.

paypal-izbira-racuna-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Sedaj boste morali vpisati e-račun, preko katerega boste dostopali do vašega paypal računa. Tukaj se postopek med ustvarjanjem osebnega in poslovnega računa rahlo razlikuje. In sicer, razlika je v tem, da osebni uporabnik vpiše le svoje osebne podatke medtem, ko mora poslovni uporabnik vnesti tudi podatke podjetja, dejavnost…

paypal-vpis-podatkov-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Ko izpolnite vse zahtevana polja, vam preostane le še , da obkljukate polje spodaj (da se strinjate z njihovimi pogoji), katere si lahko pogledate s klikom na povezavi User Agreement in Privacy Policy in kliknete na gumb “Agree and continue”.

paypal-potrdi-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Sedaj se bo odprlo okence v katerega vpišete podatke vaše bančne kartice. Ta korak ni nujen in ga lahko opravite pozneje. Če želite takoj vpisati podatke vaše bančne kartice, izpolnite polja in kliknite na gumb “Add Card”. Vsi tisti, ki pa želite naknadno dodati podatke vaše kartice ali bančnega računa, kliknite na gumb “PayPal” zgoraj levo.

paypal-bancna-kartica-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

To je vse. Sedaj ste registrirali račun in ga lahko urejate (dodajate kartice in bančne račune, spreminjate podatke, nadzirate transakcije…) in preko njega opravljate nakupe 😉

paypal-vnos-bancne-kartice-touchstudio-izdelava-spletnih-straniVam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!