Poglejte si kako ga lahko en telefon in ena naprava uspešno zamenjata. Microsoft Continuum je aplikacija, ki je izšla z Windows 10 Mobile in je z Windows 10 Anniversary posodobitvijo dobila še več funkcij in podpore. Odločili smo se, da vam jo predstavimo.

Continuum je sicer možnost, da se mobilni telefon uporablja kot računalnik. Za delovanje je sicer potreben Microsoft Display Dock vmesnik, ki ga je mogoče kupiti za približno 70 €. V kolikor se odločite za nakup novega telefona Lumia 950 in Lumia 950 XL, vam ga pa priložijo brezplačno brezplačno.

microsoft-display-dock-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Microsoft Display Dock

Microsoft Display Dock ima vhod za USB 2.0 in USB 3.0, HDMI, USB type-C in tudi druge vrste priključkov. To mu omogoča, da se enostavno poveže s kompatibilnim telefonom, monitorjem, TV-jem ali drugo napravo z zaslonom. Po priključitvi morate zagnati aplikacijo Continuum in vsebina telefona bo takoj prikazana na zaslonu. Telefon bo sicer prikazoval le aplikacije, ki so univerzalne oziroma kompatibilne z mobilno in PC platformo in obenem podpirajo Continuum. Takšne vrste aplikacije so vse Microsoft aplikacije (mail, Calendar, Phone, Messages, Xbox, Edge, Photos, Groove, Video, Store, Weather, News, Sport…), Viber, Skype, Instagram, Dropbpx, Flipboard, Shazam, Twitter, OneNote, Netflix, Facebook, Messenger in mnoge druge. Pomembno je, da število univerzalnih aplikacij nenehno narašča kar pomeni, da bo v prihodnosti uporabnih aplikacij vse več.

Zanimivo je, da je na seznamu celo Adobe Photoshop Express, kot tudi veliko število priljubljenih iger (candy Crush Saga – vse verzije, Asphalt 8 in predhodne različice,Despicable Me, Sonic Dash, Temple Run, Duck Tales, GTA San Andreas, Farmville 2, Royal Revolt 1 in 2…).

Ko zaženete aplikacijo iz telefona, se lahko uporablja kot bi bila zagnana iz računalnika, ker jo bo vmesnik prilagodil zaslonu na katerem se prikazuje.

microsoft-continuum-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Microsoft Continuum

Continuum ponuja tudi možnost, da na telefon brezžično priklopite miško in tipkovnico (prek povezave Bluetooth ali prek povezave USB Microsoft Display Dock). Še več, celo zaslon telefona se lahko uporablja kot Track Pad (kot miška na prenosnem računalniku) sledilna ploščica, kar je zelo uporabna funkcija, če pri roki nimate miške.

Čeprav so bili mnogi sprva skeptični glede Continuum-a, se je univerzalna platforma za aplikacije izkazala kot odlična poteza Microsoft-a. Končno je telefon postal ustrezen nadomestek za računalnik. Continuum je trenutno dostopen samo novim napravam in tistim, ki ponujajo vsaj Qualcomm-ovo strojno opremo s Snapdragon 617 ali močnejšim procesorjem, 2 GB RAM-a, 16 GB notranjega pomnilnika in najmanjšo ločljivost zaslona 720p.

Continuum lahko koristite tudi preko Windows 10 Miracast-a in možnosti, ki jih ponuja so v obeh primerih enake. Vtis ob uporabi Continuum-a je zelo dober. Lahko se aktivira, lahko se uporablja in če pogosto delate zunaj pisarne in želite vaš laptop pustiti doma, to sedaj dejansko lahko naredite – vse je na telefonu in vedno z vami. Display Dock je precej kompakten in ga lahko pospravite skoraj kamorkoli in vse kar vas loči od Windows 10 Desktop-a, je samo en kabel.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!