V tem članku vam bomo razložili, kako nastavite zavihek “Proizvajalci” v vaši Opencart spletni trgovini, kot tudi kako to vpliva na sam izgled ospredja vaše trgovine.

Proizvajalci v nadzorni plošči

Zavihek “Proizvajalci” se uporablja za razvrščanje izdelkov po proizvajalcu. Nahaja se v nadzorni plošči pod Katalog > Proizvajalci.

Na sliki spodaj lahko vidimo proizvajalce, ki se privzeto naložijo ob prvi namestitvi Opencart-a. Seveda so vstavljeni zgolj zaradi lažjega razumevanja upravljalca spletne trgovine in jih lahko izbrišemo, urejamo ali dodajamo nove. Dobro je, da dodate proizvajalce, preden dodate izdelke. Tako jih lahko preprosto označimo, ko bomo dodajali izdelke v spletno trgovino. Pri vnosu izdelkov ni priporočljivo, da jih shranite brez vnosa proizvajalcev.Tako se kupcu onemogoči, da bi na vaši spletni strani iskal izdelke po proizvajalcu. Izdelki, ki ne bodo imeli dodeljenega proizvajalca, ne bodo vidni na strani “Proizvajalci”.

seznam proizvajalcev opencart

Če želimo vstaviti nove proizvajalce, bodo potrebni naslednji podatki:

Ime proizvajalca
Trgovine: Če imate samo eno trgovino bo privzeto izbrana. V kolikor pa imate več kot eno Opencart spletno trgovino, lahko dodate proizvajalca v več njih, tako da jih označite.
SEO ključna beseda: Ključa beseda, ki se uporabi za optimizacijo iskalnikov (neobvezno)
Slika: Slika proizvajalca (neobvezno).
Vrstni red: Pozicija, na kateri se bo proizvajalec nahajal, glede na ostale proizvajalce.

katalog proizvajalci opencart

Za urejanje obstoječega proizvajalca, kliknite na “Uredi”(ikona z modrim svinčnikom v zadnjem stolpcu) pod “Dejanje”(zadnji stolpec). Ko kliknete na gumb “Uredi”, vas bo preusmerilo na stran proizvajalca (kot je razvidno iz slike zgoraj), ki bo vsebovala že izpolnjen obrazec proizvajalca.

Če pri urejanju spremenimo tudi ime proizvajalca, se bo moral le-ta ponovno dodati izdelku. V kolikor pa ime proizvajalca ostane isto in se spreminjajo samo ostale informacije proizvajalca, pa izdelku ni potrebno ponovno dodajati proizvajalca. Tudi informacije prodajalca, ki je določen izdelku, se bodo po spremembi samodejno posodobile.

Proizvajalci v ospredju spletne trgovine

Proizvajalce bo vedno potrebno dodeliti izdelkom, če želite vplivati na izgled ospredja Opencart spletne trgovine. Poglejte si poglavje “Vnos izdelkov Opencart, za več informacij o tem, kako izdelkom določiti proizvajalca, v nadzorni plošči vaše trgovine. Kategorije proizvajalcev služijo organiziranju izdelkov po proizvajalcih. Za ponazoritev, kako so v ospredju spletne trgovine, izdelki organizirani po proizvajalcih, bomo ustvarili novega proizvajalca in ga dodelili izdelku.

katalog proizvajalci opencart acer

V Katalog > Proizvajalci smo ustvarili novega proizvajalca “Acer”. Dodali smo ga naši edini trgovini (“Privzeto”) in vključili SEO ključno besedo, sliko in vrstni res sortiranja. Pod “Izdelki” smo proizvajalca “Acer”, dodali izdelku “Acer Aspire”.

Stran proizvajalcev

Do proizvajalcev, v našem primeru Acer, lahko kupec dostopa v nogi vsake spletne strani (klik na “Blagovne znamke”), kjer se nahajajo vsi proizvajalci, razporejeni po abecednem vrstnem redu.

 nastavitve proizvajalci opencart blagovne znamke

Na spodnji sliki lahko vidimo, da je bil proizvajalec, ki smo ga vnesli (Acer), avtomatsko dodan ostalim proizvajalcem.

stran blagovne znamke opencart

Ko kupec klikne na “Acer” povezavo, bodo preusmerjeni na novo stran, ki bo vsebovala vse izdelke, ki smo jih določili pod tem proizvajalcem. Na tej strani lahko vidimo prikazan izdelek “Acer Aspire”, ki smo ga prej dodali pod proizvajalca “Acer”.

proizvajalci opencart namestitev izdelki acer

Klik na “Acer Aspire” pripelje kupca na stran izdelka v spletni trgovini Opencart.

katalog proizvajalce izdelek opencart

Do proizvajalčeve strani “Acer” lahko dostopamo tudi preko strani izdelka, kateremu je bil dodeljen. Ta povezava je koristna tudi, ko želimo kupcem izpostaviti tudi druge izdelke proizvajalca. Obiskovalci lahko kliknejo na “Acer”, da bi bili preusmerjeni na stran proizvajalca, kjer lahko brskajo med ostalimi izdelki Acer, v vaši spletni trgovini.

Modul “Vrtiljak slik”

Dodajanje proizvajalca v trgovino ne pomeni, da se bo ta proizvajalec samodejno dodal tudi v pasico (banner) vrtiljaka slik na domači strani. Proizvajalca boste morali dodati ročno, in sicer v Oblika > Pasice, da se ikona prikaže v vrtiljaku slik.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!