Prodaja preko spleta prinaša odlične možnosti zaslužka, vendar lahko hkrati prinese tudi veliko dodatnega dela. Marsikateri lastnik internetne prodajalne se pritožuje nad delom. Dolgo v noč pripravlja naročene izdelke, jih pakira, tiska račune… Obstaja tudi bolj preprosta pot? Seveda! Poslovanje si lahko olajšamo, če je izdelava spletne trgovine dobro načrtovana. Vključevati mora orodja, ki so namenjena prav poenostavitvi. Katere so tiste bistvene stvari, na katere je potrebno pomisliti?

Izdelava spletne trgovine s povezavami

Izdelava spletne trgovine naj poskrbi za povezavo z drugimi programi, kjer je seveda najbolj pomembno povezovanje z računovodskim programom. Izstavljanje faktur in dobavnic naj bo avtomatično, ob vsakem nakupu preneseno tudi v računovodski program. Ročno izvajanje teh nalog enostavno vzame preveč časa. Pomembno je, da stanje v spletni prodajalni povežemo tudi s sprotnim osveževanjem stanja zalog. Tako je v vsakem trenutku jasno, koliko imamo posameznega izdelka še na zalogi. Naročilo nove zaloge pri proizvajalcu oziroma dobavitelju bo vselej pravočasno. Spletna prodajalna naj bo povezana tudi s programom za dostavo. Tako vam ne bo potrebno ob vsaki pošiljki klicati dostavne službe. Avtomatično bo prejela vse podatke, vi pa brez težav natisnili obrazce za prejemnika in kode za pošiljanje.

spletno-nakupovanje-Touchstudio-izdelava-spletnih-strani-031-396-041

Enostavna plačila – Prodaja preko spleta

Naročnikov, ki si želijo plačila ob dostavi, je vse manj. Plačilo ob dostavi predstavlja oviro! Dostava je večinoma v dopoldanskem času, ko so naročniki v službi in ne na domačem naslovu. Izdelava spletne trgovine naj zato poskrbi vsaj za možnost plačevanja s plačilnimi karticami in preko UPN naloga. Dodate lahko tudi druge sodobne plačilne sisteme kot npr. PayPal, ki med drugim veljajo tudi za izjemno varne. Tako lahko pošiljko dejansko prevzame kdor koli, saj je za plačilo že poskrbljeno.

Podatki iz trgovine za namene promocije

Ob naročilu prejmete tudi podatek o spletnem naslovu kupca, in to velja izkoristiti. Odločite se za pripravo spletnih novic in kupce pozovite, da se nanje prijavijo. Tako si boste olajšali promocijo, saj jih boste lahko opozorili na akcije in posebne ponudbe. Precej manj boste morali vlagati v druge, plačljive načine oglaševanja, kar je gotovo prednost.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Ostale članke in vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne strani za samo 299 EUR ali izdelavo spletne trgovine za samo 399 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!