Tech navdušenci po svetu, ki že nestrpno pričakujejo na prvi Huawei-jev flagship telefon v letu 2017, se lahko sedaj oddahnejo. Po izjavah direktorja oddelka za potrošnike, prihajata Huawei P10 in P10 Plus v prihodnjih mesecih na prodajne police. Uradni datum začetka prodaje bodo objavili na sejmu MWC 2017 v Barceloni, ki bo odprl svoja vrata 26. februrja. Iz Huawei-ja so potrdili, da se bo prodaja začela v marcu ali aprilu tega leta.

huawei-p9-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Specifikacije Huawei P10 in P10 Plus

Sodeč po govoricah, ki se širijo v poznavalskih krogih, naj bi obstajale dve različice zaslona in sicer 5.2 in 5.5 inča. Manjši zaslon naj bi imel QuadHD (2.560 x 1.440) ločljivost medtem, ko naj bi večji imel celo 4k (3.960 x 2.160) ločljivost. Druga novica glede zaslonov se pa tiče njihove oblike. Manjši P10 naj bi imel klasični raven zaslon medtem, ko naj bi imel P10 Plus ukrivljen zaslon, kot Samsung 7 Edge telefon.

Kar se procesorja tiče, naj bi jih poganjal osmo-jedrni Kirin 960, ki so ga razvili v hiši. Če je to res, bodo Huawei navušenci zelo veseli. Namreč, novi Kirin 960 naj bi bil veliko boljši od Qualcomm-ovega 821 in Samsung-ovega 8890 procesorja.

Tudi spomin bo povečan in naj bi sedaj znašal kar 6GB. Prostor za shranjevanje bodo ponujali v večih kapacitetah do največ 256GB.

Operacijski sistem naj bi bil Google-ov Nougat 7.0, v katerega bodo vključili Amazon Alexa AI asistenta in podporo za Google Daydream VR platformo. To bo nedvomno povečalo konkurenčnost Samsung-u in Apple-u, ki že imata svoje virtualne asistente.

huawei-p10-leica-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Izboljšana kamera

Še ena razveseljiva novica se tiče kamere. Sprednja kamera naj bi bila izboljšana verzija 8MP kamere, ki se nahaja na P9 medtem, ko bo zadnja kamera sedaj imela kar 16MP in jo je razvila Leica.

O bateriji nismo zasledili nobenih informacij a ne bo imela manj kot 3.000mAh, kot jih ima Huawei P9.

Seveda bosta imela Huawei P10 in P10 Plus novi USB-C in podporo za brezžično polnjenje baterije. Po nekaterih navedbah naj bi bila telefona celo brez Home gumba in bosta imela čitalec prstnih odtisov vgrajen v zaslon.

Vsekakor se že veselimo in nestrpno čakamo na nova Huawei telefona, ki nas bosta gotovo očarala s svojim dizajnom in zmogljivostmi. Še več o pametnih telefonih si lahko preberete tukaj.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!