Instagram, ki je v lasti podjetja Meta, nenehno uvaja nove in vznemirljive funkcije za izboljšanje uporabniške izkušnje. S povečevanjem števila uporabnikov v letu 2023 je Instagram predstavil številne posodobitve za ustvarjalce, vplivneže in vse, ki v aplikaciji najdejo možnost, da se bolje izrazijo pred svetom. 🌍

V zadnjih letih se je Instagram odmaknil od zgolj deljenja fotografij in postal platforma, kjer Reels in Stories privlačita vse več mladih uporabnikov. Od potovanj, hrane, mode do zdravja in fitnesa, ustvarjalci so platformo spremenili v priljubljeno destinacijo za iskanje najnovejših trendov. 📸🎥

Reels je še posebej pripomogel k raznolikosti vsebine na Instagramu. Mnogi uporabniki so postali zvezde čez noč zaradi priljubljenosti njihovih kratkih videov. Z mislijo na ustvarjalce je Instagram v letu 2022 uvedel številne nove funkcije, kot so Gifts, ki omogočajo nagrajevanje ustvarjalcev, možnost izdelave digitalnih zbirateljskih predmetov ali NFT-jev in še mnogo več.

Eden izmed pomembnejših dodatkov je bila možnost dvojne kamere, s katero ustvarjalci lahko uporabljajo tako sprednjo kot zadnjo kamero hkrati. Ustvarjena vsebina se lahko zdaj načrtuje za objavo kasneje, celo do 75 dni vnaprej.

Instagram je v letu 2022 uvedel tudi remiksirane videoposnetke, 3D avatarje v Stories in DM-jih ter možnost ‘všečkanja’ zgodbe.

Kot eden največjih igralcev v svetu družbenih medijev se od Instagrama v letu 2023 pričakuje še več inovacij, predvsem na področju ustvarjanja vsebine.

💡 Posodobitve Instagrama v 2023: Kaj je IN in kaj je DEMODE

  • Prenos Reels videoposnetkov neposredno iz aplikacije: od junija lahko uporabniki v ZDA prenesejo Reels neposredno v svoj fotoalbum.
  • Meta Verified: Februarja je Mark Zuckerberg napovedal preizkušanje funkcije Meta Verified – naročniškega paketa za uporabnike Instagrama in Facebooka.
  • Kanali za oddajanje: to so kanali, oblikovani kot orodje za sporočanje, ki ustvarjalcem omogoča, da delijo tekst, fotografije, glasovne zapiske in videoposnetke z vsemi svojimi sledilci neposredno.
  • Dinamična profilna fotografija: januarja je Instagram uvedel to funkcijo, ki uporabnikom omogoča prikaz avatarja in ne-avatar fotografije kot profilne slike.
  • Tihi način: najnovejša funkcija, dodana Instagramu, ki uporabnikom omogoča, da se osredotočijo na trenutke, ko to najbolj potrebujejo.
  • Nadzor priporočil: Instagram je januarja napovedal več novih nadzornih funkcij nad vsebino, ki jo uporabniki vidijo v svojem viru.
  • Sprememba navigacijskega sistema in odstranitev zavihka Trgovina: januarja je Adam Mosseri, vodja Instagrama, napovedal spremembo v navigacijskem sistemu aplikacije.

Z vsemi temi novostmi se Instagram še naprej prilagaja in inovira, da bi uporabnikom ponudil najboljšo možno izkušnjo. 🚀

Zaključek Instagram je v letu 2023 prinesel številne zanimive posodobitve, ki bodo zagotovo vplivale na način, kako uporabniki in podjetja uporabljajo platformo. Če želite svojo blagovno znamko pripeljati na naslednjo stopnjo, vam priporočamo, da preučite naše storitve grafičnega oblikovanja. Naši oblikovalci so izkušeni in ustvarjalni ter znajo narediti res “ful hudo grafiko”. 🎨✨ Oglejte si naše storitve grafičnega oblikovanja tukaj.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!