Če ste eden redkih, ki vam se je nekako uspelo izogniti lanskoletni Windows 10 Anniversary posodobitvi, se vam je sedaj začel odštevati čas. Microsoft je pred kratkim oznanil, da od junija letos ne bo več varnostnih popravkov in servisne podpore za verzijo 1507. To je prvotna različica, ki je bila na voljo ob izidu Windows 10.

Sprva so napovedali, da bo podpora na voljo le še do marca. A so zaradi pritiska uporabnikov, prenehanje prejemanja popravkov in servisne podpore, odložili na junij.

win-10-anniversary-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

To dejansko pomeni, da bo Microsoft v juniju izdal novo posodobitev. Sedaj se verjetno sprašujete zakaj tako trdimo. Uradni predstavnik Microsof-ta Nathan Mercer je napovedal, da bodo varnostne popravke in posodobitve od sedaj naprej, lahko prejemali le dve zadnji oziroma najnovejši verziji Windows 10. Torej, če ukinejo podporo za verzijo 1507, lahko sklepamo, da bodo izdali novo verzijo Windows-ov.

Windows 10 Anniversary

Windows 10 Anniversary posodobitev z uradno oznako 1607, nam je prinesla veliko popravkov in izboljšav. Zato vsem, ki še niste posodobili na verzijo 1607 svetujemo, da to storite čim prej. Ne bo vam žal, še več večina vas bo navušenih nad spremembami. Zagotovo se spet sprašujete zakaj tako trdimo. Windows 10 Anniversary posodobitev nas je pripeljala še malo bližje tistemu domačemu Windows 7 vmesniku, ki ga vsi uporabniki Windows 8, 8.1 in 10 pogrešamo. Očitno se je Microsoft začel odzivati na želje uporabnikov, ki si želijo enake oziroma podobne izkušnje kot so jih nudili Windows 7.

windows-10-ninja-cat-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Spremembe, ki nam jih je prinesel Windows 10 Anniversay verzija v1607 so lahko ogledate spodaj.

Pohvale si zaslužijo:

  • Izboljšan meni
  • Akcijski center in Cortanna
  • Ogromna nadgradnja Edge brskalnika
  • Windows Hello je preprost in enostaven

Spremembe, ki še potrebujejo izboljšave:

  • OneDrive ima še vedno napake
  • Ink – dobra ideja a zahteva še malo izboljšav
  • Brezplačna nadgradnja ni več na voljo
  • Pri nekaterih računalnikih lahko prihaja do napak pri delovanju

Vsi, ki imate že nameščeno Windows 10 Anniversary posodobitev vabimo, da si tukaj ogledate naše ostale novičke in članke. Vsi ostali pa si prvo posodobite vaše Windows-e 10 in se nam nato pridružite 😉

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!