Kot vsi vemo, imajo poštni portali posebne omejitve velikosti za izmenjavo datotek preko e-pošte. Spodaj vam bomo opisali nekaj trikov, ki vam bodo pomagali poslati oziroma izmenjati datoteke preko e-poštnega naslova.

Danes imamo že veliko število poštnih portalov kot so Gmail, Yahoo, MSN in še veliko več. Največja težava pri pošiljanju e-pošte je to, da ne moremo pošiljati velikih datotek. Največja velikost datoteke je že vnaprej določena s strani ponudnikov teh storitev in načeloma ne omogočajo pošiljanje datotek, ki so večje od 25 MB. Za rešitev te težave smo za vas pripravili par nasvetov o katerih bomo govorili v nadaljevanju.

Google Drive

Kot smo že rekli, je največja velikost datoteke omejena na 25 MB, kar je v današnjih časih odločno premalo. Ena od rešitev pri omejitvi velikosti datotek je Google Drive. Vse kar morate narediti je, da naložite datoteko na Google Drive in s prijatelji delite povezavo na kateri lahko prenesejo datoteko. Največje prednosti Google Drive-a so:

  • Brezplačno
  • Brez nadležnih reklam
  • 15 GB brezplačnega prostora

Več o Google Drive-u si lahko preberete tukaj.

Pa si oglejmo, kako pošiljati datoteke preko Google Drive-a.

1. korak: Obiščite Google Drive in se vpišite z vašim Google računom

google-drive-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-1

2. korak: Ko se vpišete v račun, boste videli gumb za Upload. Kliknite na njega in izberite datoteko, ki jo želite prenesti in deliti z nekom.

google-drive-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-2

3. korak: Ko se datoteka začne prenašati, lahko izberete nastavitve delitve prenesene datoteke.

google-drive-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-3

4. korak: Datoteko lahko sedaj delite neposredno preko Gmail-a ali preko Facebook-a in Twitter-ja. Če uporabljate mobilno aplikacijo boste imeli možnost deljenja datoteke tudi preko WhatsApp in Facebook messenger aplikacije.

google-drive-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-4

Ustvarjanje večdelnega arhiva datoteke

To je bolj tradicionalna metoda, pri kateri morate vse storiti sami. Vse kar morate storiti je, da preveliko datoteko razdelite na več manjših. Naprimer, če želite poslati datoteko velikosti 80 MB, jo boste prvo morali razdeliti na osem kosov velikosti 10 MB. Uporabite lahko kompresijske programe (7zip, WinRar…) s pomočjo katerih ustvarite arhiv in razdelite datoteko.

Storitve, ki omogočajo pošiljanje velikih datotek

Če menite, da sta zgornji metodi pretežki, imate na voljo veliko število storitev za pošiljanje velikih datotek, ki ponujajo tako brezplačne kot tudi plačljive storitve.

jumpshare-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

JumpShare

JumpShare ponuja plačjivo storitev preko katere lahko pošiljate datoteke neomejene velikosti. Brezplačna verzija omogoča pošiljanje datotek do 250 MB. Na voljo je za Windows in Mac operacijske sisteme namiznih naprav. Obstaja tudi mobilna aplikacija za Android, iPhone in Windows pametne telefone.

securelysend-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Securely Send

Društveni mediji in e-pošta so nam bistveno olajšali komunikacijo, a veliko datoteke je še vedno težko pošiljati. Securely Send nam to olajša z njihovo brezplačno verzijo, preko katere lahko pošiljamo datoteke velikosti do 200 MB.

wetransfer-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

WeTransfer

WeTransfer je spletna platforma za pošiljanje datotek. To v bistvu pomeni, da vi samo prenesete datoteko in oni jo dostavijo prejemniku. Brez težav. Brez stresa. Brez plačila.

Upamo, da smo vam vsaj malo olajšali pošiljanje velikih datotek in da boste lahko sedaj s prijatelji in sorodniki delili tudi tiste datoteke, ki jih prej niste mogli.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!