Grafični oblikovalci pravimo, da je grafično oblikovanje vsemogočno in naročniki tisti, ki se ne zavedajo pomena grafičnega oblikovanja. Včasih se učinek grafičnih oblikovalcev žal precenjuje. Dizajn kot tak večinoma naredi življenje enostavnejše, lažje, boljše. Poglejte naokoli! Dobro zasnovane grafične oblike pravilno usmerjajo. Dobro izdelana navodila olajšujejo uporabo novega aparata. Dobro oblikovana tipografija, dobro organizirana spletna stran poenostavijo branje in razumevanje.

Tako dober kot tudi slab dizajn govorita o svojem lastniku. Zastava o državi, vizitka o poslovnežu, etiketa o vinu. Oblikovanje moramo razumeti kot naložbo in ne kot strošek. Kot dejstvo brez katerega danes ni mogoče tekmovati s konkurenco. Mnoga tržno usmerjena podjetja v Sloveniji počasi razumejo pomen dobro oblikovanih identitet svojih blagovnih znamk. Zavedajo se, da dober dizajn resnično poudari vrednost izdelka, poveča njegovo prodajo in izboljša njegov položaj na trgu.

“Dejstvo je, da pri oblikovanju ne gre za objekte, temveč vpliv, ki jih ti objekti imajo na ljudi!”

Zato oblikovanja ne smatramo kot konstrukcijo grafike, izdelka ali usluge, temveč kot sredstvo, ki bo vplivala na delovanje ljudi, da bodo ustvarili svoje želje in zadovoljili svoje potrebe. Z oblikovanjem poskrbimo, da javnost usmeri pozornost ravno na vaš izdelek. Ni nepomembno kako bo izgledal logotip podjetja ali blagovne znamke, saj le-ti v veliki meri določajo videz spletne strani, med ostalim pa ga je treba prenesti tudi na celi niz tiskalnih medijev. To ustvarja podobo podjetja – doslednost pri vizualni identiteti asocira na doslednost pri poslovanju, da marketinškega preboja niti ne omenjamo.

Poskrbite, da si bodo stranke preprosto zapomnile vaše podjetje. Mi vam bomo pomagali do enostavnega in učinkovitega logotipa – prav takega, kot mora biti.

Nič drugega ne more simbolizirati vašega podjetja tako, kot to stori en največjih elementov kateregakoli posla – logotip. Ta prepoznaven simbol mora poskrbeti, da boste izstopali od drugih. To je najpreprostejši način vzpostavljanje vizualne komunikacije z javnostjo, ki med ostalim vpliva na nastanek identitete vašega podjetja.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!