Sedaj, ko ste uspešno postavili vašo Opencart spletno trgovino je čas, da začnete služiti z njo. Partnerski program je dober začetek v pravi smeri, to je win-win situacija v kateri boste zadovoljni vi in vaši kupci.

Kaj dejansko je partnerski program?

Načelo partnerskega programa je zelo preprosto. In sicer, da vaši partnerji, prodajajo vaše izdelke in/ali storitve v zameno za provizijo.

Partnerski program je priložnost, da pridobite več sto ali celo več tisoč spletnih strani, ki bodo preusmerjale promet v vašo Opencart trgovino in omogočale prodajo za vas.  Vaši partnerji morajo le postaviti povezavo, informacije ali bannerje vaših izdelkov na njihovo spletno stran.

Kako ustvariti partnerski program v Opencart 2.x?

Pridobite partnerje

Verjetno najtežja naloga je pritegniti partnerje, ki bi oglaševali vaše izdelke na njihovi spletni strani. Osredotočite se na iskanje blogov ali spletnih strani z velikim številom oboskovalcev, ki opisujejo, oziroma se ukvarjajo s podobnimi stvarmi kot vi in jih povabite, da se vključijo v vaš partnerski program.

Registracija partnerja

Ko najdete zainteresirane bodoče partnerje jih prosite, da se registrirajo na vaši spletni strani s klikom na povezavo v nogi ali pa jim preprosto posredujte povezavo http://imevašespletnetrgovine.com/index.php?route=affiliate/login.

partnerski-program-opencart-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Ob odprtju strani za partnerski program, naj kliknejo na gumb “Nadaljuj”.

opencart-partnerski-program-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Odprl se jim bo registracijski obrazec, ki ga morajo izpolniti. Ko izpolnijo obrazec in oddajo vlogo, ga mora administrator spletne trgovine odobriti, preden lahko začnejo s trženjem vaših izdelkov. Obrazec je sicer isti kot pri prijavi uporabnika. Razlika je le v tem, da vsebuje še dodatno sekcijo v kateri mora partner izbrati način plačila, preko katerega bo prejemal provizijo.

partnerski-program-touchstudio-spletne-strani

Po zaključenem postopeku registracije in odobritve, bo partner lahko spremljal transakcije in generiral kode za sledenje za vsak izdelek. Generirana povezava bi morala izgledati nekako takole http://imevašespletnetrgovine.com/index.php?route=product/product&product_id=60&tracking=563b3b89a97e. S to povezavo lahko partner začne promovirati vaš izdelek na njihovi spletni strani, blogu, Facebook-u, Twitter-ju in ostali socialnih omrežjih.

Možnosti partnerskega programa

Za dostop do možnosti partnerskega programa, v administratorskem delu navigirajte do Sistem > Nastavitve in kliknite na gumb “Uredi”, ki se nahaja poleg vaše trgovine.

Kliknite na zavihek “Možnosti” in scrollajte do sekcije “Partnerji”, kot je razvidno iz spodnje slike.

opencart-partnerski-program-touchstudio-spletne-strani

Partnerski program zahteva odobritev – Če kliknete “Da”, bodo vaši partnerji samodejno odobreni. V nasprotnem primeru jih boste morali vsakega posebej odobriti ročno, v “Trženje > Partnerski program”.
Avtomatska provizija – Uporabite to možnost, da se provizija samodejno doda partnerju, po opravljenem nakupu preko njegove povezave.
Provizija partnerjev (%) – Tu lahko nastavite privzeto provizijo za vse partnerje.
Pogoji partnerskega programa – Tukaj se nahajajo pogoji za partnerje, s katerimi morajo soglašati preden lahko ustvarijo partnerski račun v vaši spletni trgovini Opencart.
E-mail obvestilo o novem partnerju – Pošiljanje e-pošte administratorju spletne trgovine, ko se registrira novi uporabnik partnerskega programa.

Sedaj, ko smo vam pokazali kako nastaviti partnerski program v vaši Opencart spletni trgovini je čas, da začnete z njegovo pomočjo ustvarjati promet in posledično tudi zaslužek.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!