Medtem, ko trgovci sumijo, je statistika neusmiljena – pametni telefoni vedno bolj prevzemajo vlogo trgovine.

Kdor prvi pride, prvi melje.

Stari pregovor, ki ima svoje korenine še iz časa starih plesov, ko so morali fantje stopiti na nasprotno stran dvorane, da bi jih mlade dame lahko prosile za ples. Tisti, ki je imel največ hrabrosti, je po navadi dobil roko najlepšega dekleta v dvorani. S tem je izzval občutek ljubosumja po vsej dvorani.

Zakaj občutek ljubosumja?

ZARADI ZAMUJENE PRILOŽNOSTI

Zaradi dejstva, da bi lahko imeli najlepše dekle v dvorani, če bi le bili malo bolj hrabri, pametnejši in hitrejši.

Zakaj si vseeno to dovolimo?

Zato, ker imamo vsi radi našo cono udobja – kjer stvari potekajo po znanih tokovih in ni bojazni, da nam nekaj nenadnega prekine naš način življenja, ki ga imamo in nam ustreza.

Saj veste, to je tista ponavljajoča se zgodba, ki se odvija vsak dan. Jutranja kavica na vedno istem mestu in pot do delovnega mesta po isti trasi skozi mesto. Nato še ena kavica s kolegi v službi pred začetkom delovnega časa, običajna opravila, ki se ponavljajo vsak dan. Pa čas za kosilo, tehnične stvari, ki jih pustimo za konec,da čas hitreje mine, obisk iste trgovine za nakup živil s katerimi bomo skuhali večerjo, prihod domov – spet po isti poti.

pametni-telefoni-izdelava-spletnih-strani-touchstudio-4

Vsak dan vse enako in očitno ne brez razloga. Vse to daje nek občutek varnosti – znano nam je in vnaprej vemo kako se bomo obnašali. Toda življenje – v našem primeru tržišče – nima posluha za to, kaj je nam všeč in kaj ne. Stvari se menjajo s hitrostjo, ki iz leta v leto raste in vse kar je bilo vredno včeraj, danes postane povsem nepomembno.

Spomnite se računalnikov – pred 15-imi leti jih skorajda ni bilo.

Danes?

Skušajte si zamisliti opravljanje vašega dela brez te tehnologije. Realno je računalniška pismenost postala pomembnejša kot znanje tujih jezikov.

Ali, če pogledamo internet – še pred začetkom recesije je bil skorajda tabu.

Danes?

Skorajda nemogoče je brez njega normalno funkcionirati. Da ne omenjamo dela, kjer je zaradi e-mailov in davčne blagajne nepogrešljiv.

Tisti, ki se ne prilagodijo novonastalim razmeram, preprosto propadejo. To je na nek način tudi osnovni postulat naravnega izbora – preživijo samo tisti, ki so evolvirali medtem, ko vsi ostali IZUMREJO. Vprašanje je jasno – kako se izogniti črni usodi?

Opažanje sprememb

Danes je prva ovira za večino podjetij pravočasno spremljanje in opažanje sprememb. Namerno navajamo PRAVOČASNO, ker brez pravočasne reakcije, rakave celice pripeljejo vaš posel do situacije, ko mu ni več pomoči. Tudi sami zelo dobro veste, da je možnost za zmago nad maligno boleznijo veliko večja, ko se odkrije zgodaj.

Torej, kaj so bolezni, ki vas sedaj ogrožajo?

Poglejmo si današnje trende, ki se tičejo internetne trgovine in mobilnih naprav. V Sloveniji se je v zadnjih štirih letih trgovina preko interneta povečala za več kot 300%. Spomnite se ali ste imeli takšno rast v času zadnje recesije?

pametni-telefoni-izdelava-spletnih-strani-touchstudio-3

Prepoznate simptome?

Kaj nam to pove – nova generacija strank, ki so odraščale z računalnikom, je začela delati in služiti denar. Imajo svoje kreditne kartice in nakup preko interneta je za njih nekaj normalnega. Tudi starejše generacije se počasi začenjajo prilagajati tem trendom, saj je konec koncev – večja in ugodnejša ponudba preko interneta.

Pa nadaljujmo

Glede na študijo “Retail and Technology”, ki jo je opravil britanski inštitut GfK, se je na Slovenskem tržišču prodaja pametnih telefonov povečala za več kot 50% in prodaja pametnih naprav za neverjetnih 700%. Po drugi strani, kot lahko vsakodnevno prebirate v dnevnem časopisju, trgovina na drobno pada, obrti se zapirajo, celo stroški nekaterih trgovskih centrov postajajo preveliki za realizacijo dohodka in se posledično morajo zapreti.

Torej, ljudje ne samo, da imajo manjšo kupno moč, tudi vse bolj zapostavljajo tradicionalni shopping in se odločajo za nakup preko interneta. Pri tem pa vse bolj uporabljajo pametne telefone in tablice.

RAZLOG JE VEČJA IZBIRA IN OBIČAJNO UGODNEJŠA CENA

Kaj to pomeni?

Spletna trgovina in pametni telefoni

Zasnova in funkcionalnost mora biti prilagojena mobilnim napravam – do sedaj smo vam jasno navedli zakaj mora biti tako. Poleg tega, da je vsako leto vse več kupcev na internetu, ki jim je to povsem običajna stvar in vse več uporabljajo pametne telefone in tablice.

Vidite kam gremo?

Začnite se še pravočasno prilagajati, da vam prihod na novo tržišče ne bo predrag in pretežak. Že sedaj prilagodite vašo spletno stran tako, da bo enostavna za uporabo ne glede na to s katere naprave do nje dostopamo. To se doseže z odzivnimi spletnimi stranmi – do se daj smo že večkrat govorili o tem.

Kot nam že samo ime pove, se dizajn spletne trgovine odziva oziroma prilagaja diagonali zaslona naprav, ki jo pregledujejo. To dejansko pomeni, da ni več dovolj imeti dobro narejeno spletno trgovino – v mislih morate imeti, da bo v kratkem vse več ljudi želelo dostopati do vaše spletne strani preko naprav (pametni telefoni), ki se lahko prenašajo v hlačnem žepu.

Ali se že prilagajate?

Mislim, da ste razumeli – vse se spreminja in morate se razvijati z vašim podjetjem, da bi lahko preživeli. Morda iz matematičnega vidika ni videti tako, vendar gre lahko zelo hitro kaj narobe in ko se to zgodi je že prepozno.

pametni-telefoni-izdelava-spletnih-strani-touchstudio-2

Ne bomo niti načeli temo bodoče MRI tehnologije, ki bo omogočala uporabniku na ulici s pametnim telefonom, da na osebi slika njena oblačila, aplikacija jih bo prepoznala in priporočila kje se jih lahko kupi. Da, tudi takšne stvari se že razvijajo. Želeli si boste biti na takšnem seznamu – če ne boste ukrepali, bo to zamujena priložnost.

Enako velja za e-commerce tržišče, ki se počasi seli na mobilne naprave. Sedaj ni pomembno le to, da ste prisotni na internetu. Pomembno je tudi, da do vaše spletne strani lahko dostopajo pametni telefoni in tablice.

Sedaj je že očitno, da se nakup preko namiznih računalnikov zmanjšuje in temu primerno povečuje nakup preko mobilnih naprav (pametni telefoni in tablice). Ne želite biti tisti, ki ni imel poguma, želje in znanja, da spremeni svoj način dela in ga je povozil čas. Čas, ki ga imamo na razpolago je omejen, zato ga kar najbolje izkoristite.

Verjeli ali ne, čarovnija se dogaja zunaj vašega območja udobja.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!