Spletna stran je lahko lepa in zanimiva, a če izdelava spletnih strani nima v mislih optimizacije, ostane neprepoznavna oziroma si ne pribori visokega obiska. Da bi prišlo na stran čim več uporabnikov spleta, predvsem tistih, ki jih zanimajo prav vsebine, ki jih nudimo, pa je potrebna optimizacija. Ta zagotovi, da se spletna stran v brskalnikih visoko uvršča na podlagi iskanja po ključnih besedah, da bo res tako, pa je potrebna primerna izdelava spletnih strani in stalno nadgrajevanje strani z novimi vsebinami in tudi z zunanjimi povezavami.

On site optimizacija in izdelava spletnih strani

Za on site optimizacijo oziroma optimizacijo znotraj strani poskrbimo že med samo izdelavo spletnih strani. V njenem imenu (imenu domene), v menijih, v naslovih vsebin, poimenovanjih fotografij in podobno uporabljamo primerne ključne besede – tiste, s pomočjo katerih naj bi nas uporabniki čim hitreje našli. Za optimizacijo na sami strani pa skrbimo tudi kasneje, med dodajanjem novih objav.

Off site optimizacija

Optimizacija izven strani se vrši s pomočjo povezav, ki delujejo kot reference oziroma priporočila. Večkrat kot smo navedeni na neki drugi strani in večkrat kot si drugod zagotovimo povezavo do svoje strani, bolj visoko nas bo uvrščal iskalnik med svojimi zadetki. Ko se prične izdelava spletnih strani, je zato pomembno, da se naša spletna stran vpiše v čim več imenikov, prav tako pa je nujno, da se dogovorimo tudi za objave primernih člankov na podpornih straneh. Tudi družbena omrežja velja dobro izkoristiti.

Zakaj je optimizacija najboljša rešitev?

Izdelava spletnih strani je smiselna le, če nam bodo strani pomagale do povečanja prodaje. To pa pomeni, da moramo najprej uporabnike sploh privabiti. Na voljo nam je optimizacija, katere rezultati so trajni, ter seveda oglaševanje, ki je kratkotrajno, poleg tega pa dolgoročno gledano tudi dražje. Vsekakor je na začetku najboljša rešitev kombinacija obeh, a če smo finančno omejeni, nam lahko oglaševanje predstavlja težavo, osnovna optimizacija pa se lahko izvede brez dodatnih stroškov kar sproti – ko poteka izdelava spletnih strani.

Vas zanima več o optimizaciji spletnih strani?

Za vas imamo pripravljene tudi ugodne rešitve. Pokličite 031 396 041 za več informacij!

 

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!