Kako urejati lastnosti izdelkov v Opencart spletni trgovini? Zavihek “Lastnosti” vam omogoča urejanje lastnosti za primerjavo med izdelki. Obiskovalci spletne trgovine imajo na voljo možnost dodajanja izdelkov v medsebojno primerjavo (dodaj v primerjavo), da bi lahko analizirali podobnosti in razlike med izdelki. Lastnosti izdelkov se lahko uporabijo za opis velikosti, teže, barve in katere koli druge specifikacije izdelka, po kateri bi ga lahko primerjali z ostalimi produkti. Lastnosti lahko ustvarite v Katalog > Lastnosti. Da bi dodali lastnosti izdelkom, kliknite na “Izdelki” in nato navigirajte do zavihka “Lastnosti”.

Poskusite ustvariti univerzalne lastnosti, ki so usklajene med posameznimi kategorijami. Na primer, če vaša spletna trgovina prodaja računalniške zaslone, ustvarite lastnost za “ločljivost zaslona”. Seveda morate dodati to lastnost vsem računalniškim zaslonom v vaši spletni trgovini. Bolj verjetno je, da bo obiskovalec primerjal dva računalniška monitorja kot pa računalniški monitor in nek naključni izdelek z drugačnimi lastnostmi.

Skupine lastnosti izdelkov v Opencart trgovini

“Skupine lastnosti” vsebuje povezane lastnosti, ki jih lahko primerjate pod “Primerjava izdelkov”. Lastnosti kot na primer “Frekvenca” ali “Število jeder” se lahko organizirajo v večjo skupino lastnosti “Procesor”.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 1

Če želite ustvariti skupino lastnosti, pojdite na Katalog > Lastnosti > Skupine lastnosti in kliknite na “dodaj novo (+)” v zgornjem desnem kotu. Obvezno je vnesti le ime skupine lastnosti. Dodajanje vrstnega reda lastnosti ni obvezno. Dodajanje vrstnega reda lastnosti bo vplivalo na ureditev vrstnega reda lastnosti pod “Primerjava izdelkov”. Skupinam lastnosti, ki jih ustvarite tukaj, lahko dodajate posamezne lastnosti tudi kasneje.

Ustvarjanje lastnosti izdelkov

V Katalog > Lastnosti lahko posamezne lastnosti ustvarjate, urejate in brišete.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 2

Da bi ustvarili novo lastnost, morate klikniti na “dodaj novo (+)” v zgornjem desnem kotu. Preusmerjeni boste na stran kjer boste vnesli ime lastnosti, skupino lastnosti kateri pripada in vrstni red.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 3

“Vrstni red” določa položaj lastnosti, če je izdelku dodeljenih več lastnosti. S “Skupine lastnosti” določite v katero skupino lastnosti bo določena lastnost pripadala.

“Lastnosti” v ospredju spletne trgovine (obiskovalcem viden del)

Na tej točki v vodniku, bi morali biti seznanjeni z ustvarjanjem lastnosti v nadzorni plošči; torej poglejmo si kako z ustvarjanjem lastnosti vplivamo na prikaz spletne trgovine uporabnikom. Kot primer bomo ustvarili skupino lastnosti “Procesor” in ji dodali lastnosti “Frekvenca” in “Število jeder”, da bi potencialni kupci lahko lažje primerjali naštete lastnosti.

Ustvarjanje lastnosti in skupine lastnosti za primerjavo izdelkov

Prvi korak je, da ustvarimo širšo skupino lastnosti, kjer bomo shranili naše specifične lastnosti, frekvenco procesorja in število jeder. V Katalog > Lastnosti > Skupine lastnosti bomo ustvarili “Procesor” kot našo skupino lastnosti.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 4

Naslednji korak je, da ustvarimo specifične lastnosti, frekvenco porcesorja in število jeder. To bomo ustvarili v Katalog > Lastnosti > Lastnosti.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 3

Vpišemo ime “Frekvenca” in jo dodelimo širši skupini lastnosti “Procesor”. V “Vrstni red” vnesemo število (na primer 3) glede na željeno pozicijo med ostalimi lastnostmi. Ko smo kliknili na “Shrani” bo lastnost dodana seznamu lastnosti. Sedaj bomo ustvarili še lastnost “Število jeder”. Enako kot pri “Frekvenca” bomo tudi tukaj vnesli število za vrstni red. Ker želimo, da se “Število jeder” prikazuje pred “Frekvenca” bomo vnesli nižje število (na primer 1) kot ga ima lastnost “Frekvenca”.

Določanje lastnosti izdelkov

Sedaj, ko smo ustvarili lastnosti, moramo urediti posamezne izdelke, za katere želimo, da vsebujejo te lastnosti. Da bi bili dosledni, bomo dodali “Frekvenca” in “Število jeder” za vse računalnike v naši spletni trgovini. Ne želimo si scenarija v katerem naše stranke želijo primerjati “Število jeder” med vsemi računalniki, vendar to lastnost vsebuje le eden ali dva izdelka.

Za neposredno dodajanje lastnosti izdelku, navigiramo v Katalog > Izdelki in in kliknemo na izdelek, ki mu želimo dodati določeno lastnost. V zavihku “Lastnosti” izberemo že prej ustvarjene lastnosti in jih dodamo izdelku. Besedilo boste morali vnesti ročno za vsako dodano lastnost posebej.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 5

Nadaljevali bomo z dodajanjem teh lastnosti, vsem računalnikom v naši spletni trgovini.

Pregled lastnosti v primerjavi izdelkov

V ospredju spletne trgovine smo dodali Macbook in Apple Cinema 30″ v našo primerjavo izdelkov. V “Podrobnosti izdelka” lahko vidimo naš seznam skupin lastnosti (obrobljeno z roza barvo). Znotraj “Procesor” skupine lastnosti, sta vidni naši lastnosti “Frekvenca” in “Število jeder”, ki sta razvrščeni glede na njihov vrstni red. Specifično besedilo, ki je bilo vnešeno v lastnostih izdelka, je prikazano v posameznem stolpcu izdelka.

Lastnosti izdelkov v opencart spletni trgovini Touchstudio 6

Naše stranke sedaj lahko opravijo bolj informiran nakup izdelka s primerjavo lastnosti izdelkov v “Primerjava izdelkov”. Pravilna uporaba lastnosti skupin in lastnosti pri izdelkih, pomagajo dvigniti raven zadovoljstva obiskovalcev vaše spletne strani.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!