Poglejmo si kako lahko dodajate datoteke za prenos, v vašo Opencart spletno trgovino? Naj prvo povemo, da bo ta segment koristen le tistim, ki se ukvarjajo s prodajo digitalnih izdelkov oziroma izdelkov, ki imajo prenosljivo komponento kot so na primer PDF navodila za uporabo, digitalna knjiga in podobno.

Nameščanje datoteke za prenos v Opencart spletni trgovini

Preden lahko obiskovalcem vaše spletne strani ponudite novo prenosljivo datoteko, jo morate prvo poimenovati, naložiti in določiti število prenosov na kupca / na nakup. Z možnostjo “Maska” lahko dodatno poimenujete prenosljivo datoteko. Torej, omogoča vam, da datoteki dodate ime, ki bo vidno le obiskovalcem vaše spletne strani. Iz spodnje slike je razvidno, da je ime datoteke pomlad.jpg.01fg22449gtt5060, a uporabniku je, ob obisku vaše spletne trgovine, vidno le prikazno ime pomlad.png. Ko izpolnite vse zahtevane podatke, kliknite na gumb “Shrani”(Modra disketa v desnem zgornjem kotu), da prenesete prenosljive datoteke na strežnik vaše spletne trgovine (strežnik vašega spletnega gostovanja).

prenosi-opencart-touchstudio

Ko ustvarite datoteko za prenos, jo boste morali ročno dodati vsakemu izdelku, pri katerem želite, da bo vključena. Kliknite tukaj, če ne veste kako izdelku dodati prenosljivo datoteko oziroma, kako upravljati z nastavitvami izdelkov v Opencart platformi za spletno trgovino.

datoteke-za-prenos-opencart-touchtudio-2

Datoteka za prenos ne bo vidna na strani izdelka. Zato je smiselno v opisu izdelka napisati, da se po opravljenem nakupu prejme tudi datoteko za prenos. Kupci lahko svoje datoteke za prenos najdejo v Moj račun > Moja naročila > Prenosi (kot je vidno na sliki spodaj). Seveda bo prenosljiva datoteka kupcem na voljo, šele po zaključenem nakupu. Datoteko pa bodo lahko prenesli le tolikokrat, kot ste to predhodno določili v nastavitvah o največjem številu prenosov.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!