WhatsApp je najbolj priljubljena aplikacija za dopisovanje na svetu, ki jo uporablja že več kot milijarda ljudi. In če ste med tistimi, ki vsakodnevno uporabljajo to aplikacijo, vam spodaj razkrivamo katere nastavitve bi morali spremeniti in nekaj trikov, ki vam bodo sigurno prišli prav.

Vsi tisti, ki še nimate te aplikacije, pa si jo lahko prenesete na spodnjih povezavah:

whatsapp-google-play-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Omejen internetni prenos

V kolikor imate omejen internet, morate narediti sledeče, da bi aplikacija porabila manj podatkov. Kliknite na “Settings” in potem na “Data Usage”. Na seznamu poklikajte vse možnosti s katerimi lahko zmanjšate porabo podatkov – se bodo fotografije, video, dokumenti in audio zapisi samodejno prenesli.

Bližnjice na začetnem zaslonu

Ali želite imeti prijatelje s katerimi se pogosto dopisujete le en klik stran? Enostavno postavite bližnjico na začetnem zaslonu vašega telefona. Odprite seznam pogovorov, kliknite na željeno osebo in potem odprite “Options”, ter tam kliknite na “Add Chat shortcut”.

Ne želite, da bi vaši prijatelji videli kdaj ste dosegljivi?

Ni lažjega. Vse kar morate storiti je, da to funkcijo izklopite. Prvo morate klikniti na “Settings” in potem na “Account”. Sedaj lahko v imeniku izbirate kdo želite, da vas vidi in za kofa želite, da ne ve kdaj ste online in dosegljivi.

Označeno kot neprebrano a vseeno videno sporočilo

Sigurno ste že bili v položajo, ko ste prejeli sporočilo na katerega preprosto niste želeli odgovoriti. Na žalost je pošiljatelj obveščen o tem takoj, ko vi preberete sporočilo, ki vam ga je poslal. Nedavno odkriti trik vam lahko pomaga pri tem, da pošiljatelj ni obveščen o tem kljub temu, da ste vi prebrali sporočilo. Aplikacija obvesti vsakič, ko se sporočilo prebere tako, da se pojavi mali modri znak v kotu okna. Ena siva črta pomeni, da je bilo sporočilo poslano in dve pomenita, da je bilo sporočilo dostavljeno medtem, ko dve modri črti pomenita, da je bilo poslano sporočilo prebrano. Torej vse kar morate storiti, ko dobite sporočilo za katerega ne želite obvestiti pošiljatelja, da je bilo prebrano je, da vklopite “Airplane mode” preden ga preberete. To pomeni, da aplikacije preklopi v način brez povezave. Seveda lahko še vedno prebirate vsa sporočila, ki so prišla preden ste vklopili letalski način. Ko preberete vsa sporočila in še preden izklopite “Airplane mode”, prvo izklopite WhatsApp aplikacijo. Tako vaši pošiljatelji ne bodo vedeli, da ste prebrali njihova sporočila.

Shranjevanje WhatsApp sporočil v .txt formatu

Nedvomno so nekatera sporočila pomembna in si jih želite imeti tudi natiskane v fizični obliki oziroma jih želite posredovati preko e-pošte. Postopek za to je zelo preprost, vendar boste potrebovali tudi Gmail aplikacijo za katerno ne dvomino, da je že imate na vašem pametnem telefonu. pa si poglejmo kaj morate storiti:

  • Zaženite WhatsApp aplikacijo in v nastavitvah kliknite na “Chats & Calls”
  • Sedaj boste videli možnost “Chat histoy”, kliknite ga in nato izberite “Email Chat”
  • Označite vsa sporočila, ki jih želite pretvoriti v .txt format
  • Izberite Gmail aplikacijo, da bi poslali sporočila, vendar takoj shranite vse na “Save draft – Shrani osnutek”
  • Shranjeni osnutek vsebuje email z vašimi sporočili. Klinite na download puščico, da bi ga lahko prenesli
  • Prenešeno datoteko si sedaj lahko ogledate s pomočjo drugih aplikacij kot naprimer ES File Explorer ali katero koli drugo aplikacijo za upravljanje datotek.

whatsapp-aplikacija-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

In še nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da od svojega iPhona in ostalih pametnih telefonov izvlečete največ

Izključite shranjevanje medijskih datotek, ki vam bodo prihajale v sporočilih. Ta nastavitev je privzeto aktivirana ob namestitvi aplikacije. Vsi video posnetki in fotografije, ki vam jih pošiljajo prijatelji, bodo samodejno shranjeni na vašem telefonu. Čeprav jih boste mogoče želeli pogledati še enkrat, je vseeno notranji pomnilnik bolj pomemben. Izključite ga lahko tako, da v možnostih aplikacije kliknete na “chat settings” in potem na gumb “save incoming media”.

Skrijte prikaz sporočila

WhatsApp vam prejeta sporočila prikazuje kot push notifikacije. Če ne želite, da vam se sporočila prikazujejo na zaklenjenem zaslonu, jih lahko izklopite. V nastavitvah izberite “notifications” in s klikom na gumb “show preview” izključite to možnost.

Deljenje informacij o trenutni lokaciji

Ko ste zunaj doma, je lahko deljenje informacij o trenutni lokaciji, zelo uporabnu. Da bi lahko delili informacije o trenutni lokaciji, pa morate prvo dovoliti aplikaciji le-to. Odprite katerikoli pogovor znotraj WhatsApp-a in kliknite na ikono, ki se nahaja na levi strani zraven polja za besedilo. Sedaj kliknite na “Share Location”. Če to nikoli prej niste počeli, samo sledite navodilom, ki se prikažejo.

whatsapp-options-nastavitve-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Skrijte informacijo o tem, kdaj ste zadnjič uporabljali aplikacijo

Da bi spremenili to nastavitev, kliknite na “Account” in potem na “Privacy” in nato kliknite še na “Last Seen”.

Vklopite samodejno varnostno kopiranje

WhatsApp lahko samodejno shrani vsa vaša sporočila. Da bi vklopili to možnost, navigirajte do “Chat Settings” in na “Chat Backup”. Tukaj lahko sedaj izberete “Auto backup”, ki bo samodejno shranjeval sporočila na iCloud storitvi.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!