Marsikomu od nas se je že pripetilo, da smo izgubili svoj dragoceni telefon in vse podatke, ki smo jih hranili na njem. Najti svoj izgubljeni telefon prej ni bilo tako enostavno kot je to danes. Poleg drugih možnosti za lociranje in brisanje vsebine vašega telefona, obstaja sedaj takšna možnost tudi v sklopu Google-a. Google Now je postal še pametnejši in vam sedaj lahko pomaga najti vaš izgubljeni Android ali iOS pametni telefon.

Google je implementiral še en način, da uporabniki najdejo svoje izgubljene ali ukradene pametne telefone in tablice. Poleg Android-ov, so sedaj podprti tudi Apple-ovi iPhone telefoni in iPad tablice.

Kot že verjetno veste, je Google že pred časom dodal orodja v Android Device Manager, ki vam omogočajo lociranje naprave, brisanje podatkov, zaklepanje in še mnogo drugih možnosti. Poleg tega lahko uporabniki poiščejo svojo napravo tako, da v iskalno polje vtipkajo “find my phone”.

google-now-find-my-phone-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Google Now

Sedaj, zahvaljujoč najnovejši različici, lahko uporabniki dostopajo do Find My Phone možnosti, tudi preko Google računa.

Prvo morate v možnostih izbrati napravo, ki jo trenutno uporabljate. Sedaj imate možnost aktivacije zvonenja, zaklepanja ali klicanja vaše naprave. Lahko pa se tudi odjavite iz Google računa, pokličete vašega operaterja ali izbrišete podatke iz telefona.

Kot smo že zapisali, imajo tudi iOS uporabniki na voljo enake možnosti. Razlika je le v tem, da jih ob uporabi teh možnosti, samodejno preusmerijo na iCloud in Find My iPhone/iPad storitve.

My Account

My Account stran z nastavitvami računa, se sedaj nahaja v Google aplikaciji. Uporabnikom je omogočena tudi možnost dostopa do nastavitev preko glasovnih ukazov. vse kar morate narediti je, da odprete Google Now in recite “OK Google, show me my Google account” in odprle se vam bodo nastavitve računa.

Moramo še omeniti, da boste kmalu lahko našli svojo napravo tudi tako, da boste v iskalno polje Google Now vpisali “I lost my phone”.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!