Že nestrpno pričakujete iPhone 8? Pričakujete izboljšano hidroizolacijo, jekleno konstrukcijo, stekleno ozadje OLED zaslon, s seveda dolgim dometom brezžičnega polnjenja? Vse kaže na to, da Apple z novim iPhone 8 cilja res visoko. Leto 2017 bo zabeleženo kot 10. obletnica iPhona. Apple naj bi testiral kar 10 različnih iPhone prototipov, zato ne moremo dokončno napovedati, s čem točno nas bo Apple presenetil.

Kdaj pride iPhone 8?

  • Najverjetneje v začetku Septembra 2017
  • Prodaja že v sredini Septembra 2017

Kakšen zaslon bo imel iPhone8?

  • Zakrivljen  AMOLED ekran
  • 5.8″ inčni zaslon
  • Brez gumba za “domov
  • Brez aluminijastih okvirjev

Apple ni dosti delal na velikosti zaslonov od iPhone 6, zato se pričakuje ukrivljen AMOLED zaslon, ki naj bi bil eden od desetih prototipov, o katerih Apple razmišlja. To pomeni, da bi telefon lahko imel celo boljšo resolucijo, kot je QHD. AMOLED je tehnologija, katero primarno uporablja Samsung (npr. Samsung Galaxy S7), ki zagotavlja odličen kontrast in živahne barve. Je pa res, da se Sharp pogaja za proizvodnjo OLED zaslonov za iPhone, zato so nekateri prepričani, da pri iPhone 8 lahko pričakujemo OLED zaslon. Apple naj bi naročil veliko plastičnih OLED panelov pri Samsungu, vendar zaradi problemov dostave, bodo le-te uporabili pri modelih iPhone 8 Plus.

Poglejmo si iPhone8 dizajn

Apple je vztrajal pri modelih zadnjih telefonov, zato tudi pričakujemo veličastne spremembe na iPhone 8. Tha veličastna sprememba bi se lahko pričela pri materialu, iz katerega je iPhone sestavljen. Kaj pravite na ukrivljeno stekleno ozadje (seveda z vključenim ukvrivljenim zaslonom)? Vse kaže na to, da bosta telefona iPhone 8 in iPhone 8 plus imela drugačna ozadja; prvi iz aluminija, drugi steklenega.

Še eno veliko spremembo na iPhone 8 naj bi predstavljal gumb za domov (home button), katerega naj bi končno odstranili in namesto vgradili Touch ID.

iPhone8 kamera in baterija

Analitik Ming-Chi Kuo je prepričan, da bo kamera z dvojno lečo (predstavljena v 5,5″ inčnem iPhone 7 Plus) še vedno ekskluzivna značilnost na “high-end” iPhone modelih tudi v letu 2017. Napoveduje 4,7-palčni iPhone z eno kamero in 5,5-palčni model s kamero z dvojno lečo. Prepričan je, da bodo prihodnji modeli imeli optični stabilizator slike (OIS) tako za širokokotne, kot tudi telefoto objektive.

Kakšna točno bo velikost baterije še ne vemo, ampak zna se zgoditi, da bo Apple končno podprl brezžično polnjenje, ki bo delalo celo na razdalji 45cmm, brez kakršnegakoli kontakta med napravo in virom energije.

brezžično polnjenje iphone 8

In cena?

Fast Company poroča, da bi izdaja iPhone 8 ob 10. obletnici stala več kot 1.000$ upoštevajoč res vse pričakovane funkcije in komponente, vključno z virtualnim gumbom za domov, AR zmogljivosti, z OLED zaslonom in veliko nadgradnjo spomina.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!