Se še spomnite, kako navdušeni smo bili nad mobilnimi telefoni, tistimi ta prvimi, ki so imeli kamero? Zadnjih par let, pa je kamera na telefonu že nekaj povsem običajnega. Pravzaprav znamo kar čudno pogledati ljudi, ki še nimajo pametnega telefona. No, če pa vam fotografiranje ni več toliko zanimivo, vam predstavljamo nekaj predlogov za kaj vse lahko uporabite vašo kamero telefona. Seznam je sicer zelo kratek, pa vendarle zelo zanimiv 🙂

Kamero telefona lahko uporabite za prevajanje tujih jezikov

Če imate problem s prevajanjem tujih jezikov, lahko kamero vašega telefona izkoristite za prevajanje. Zaženite aplikacijo Google Translate (je še nimate?) in izberite opcijo prevajanja s pomočjo kamere. Res je, da opcija ni na voljo za vse tuje jezike, pa vendarle je  uporaba kamere v namen prevajanja tujih besedil velik plus.

Skeniranje dokumentov

Sta vedeli, da vaš telefon lahko uporabite za skeniranje dokumentov? Na ta način skenirane datoteke lahko enostavno naložite na cloud in pretvorite besedilo za namene urejanja ali hranjenja v drugačnem formatu. Uporabite lahko aplikacije kot so: Evernote, Google Drive, CamScanner ali Scanbot.

Opazovanje zvezd

Da, prav ste prebrali. Pa saj bi bilo čudno, če pri vsej tej znanosti in tehnologiji to še ne bi bilo mogoče. Kako to storite? Enostavno. Na svoj telefon prenesite aplikacijo SkyView, usmerite kamero v nebo in preprosto uživajte!

 

 

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!