Sedaj, ko imate spletno trgovino Opencart, boste hoteli nastaviti tudi plačila. Eden izmed najbolj uporabljanih plačilnih sistemov je PayPal. Predvsem, ker je plačevanje preko njega enostavno, ni potrebno vpisovati podatkov bančne kartice pri vsakem plačilu in omogoča tudi vračilo denarja v primeru težav pri nakupu. Zato boste kot trgovec, ki želi svojim kupcem ponuditi kar največ, hoteli ustvariti in nastaviti PayPal račun tudi v vaši Opencart spletni trgovini. Kako registrirati PayPal račun si lahko ogledate na tej povezavi. Za vse ostale, ki so to že storili, pa si poglejmo kako nastaviti PayPal račun v Opencart-u.

Nastavite vaš PayPal račun v Opencart Spletni trgovini

Prvo kar moramo storiti je, da se vpišemo v Opencart admin panel. Pojdite na vašo spletno trgovino www.ime-vaše-spletne-strani.si/wp-admin in se tam vpišite z vašimi administratorskimi podatki za dostop.

Namestitev-paypal-opencart-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Navigirajte v Extensions – Razširitve , kot je razvidno iz slike zgoraj.

Sedaj v drop down meniju najdite Payments – Plačila in kliknite na njih (slika spodaj).

paypal-opencart-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Med prednaloženimi moduli za plačila najdite PayPal standard in ga namestite – Install, tako kot je označeno na sliki spodaj.

paypal-podatki-opencart-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Ko se namestitev zaključi, vam preostane le še da vnesete podatke vašega PayPal računa. Zato boste sedaj kliknili na Uredi – Edit, in vnesite vaše podatke o PayPal računu, tako kot kaže spodnja slika.

paypal-namestitev-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Po vnosu podatkov, jih še enkrat pozorno preglejte za morebitne napake. Če bodo podatki napačni, plačilo preko PayPal-a v vaši Opencart spletni trgovini ne bo delovalo. Dokaj pogosto se dogaja, da pri vnosu podatkov PayPal računa pride do napak.  Sedaj, ko ste preverili in popravili napake, nastavljene podatke shranite, s klikom na gumb Shrani – Save, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu, kot vidite na sliki spodaj.

nastavi-paypal-profil-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Če ste dosledno upoštevali navodila in ste pravilno vnesli vse zahtevane podatke, bodo sedaj lahko obiskovalci vaše Opencart spletne trgovine, med možnimi plačili izbrali tudi PayPal plačilni sistem.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si oglejte tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!