Če razmišljate o tem, da bi imeli svojo spletno stran, pa naj bo ta namenjena vašemu poslu ali vašemu hobiju, potem se gotovo sprašujete, kje pričeti. Najbolje je seveda vzeti list papirja in zapisati vse svoje ideje, vse svoje želje. V nadaljevanju si velja na spletu prebrati nekaj osnov, da boste vedeli, kaj sploh potrebujete za spletno stran. Nato pa se velja odpraviti do podjetja, katerega specialnost je izdelava spletnih strani, se še nekoliko pogovoriti, ter pričeti zbirati ponudbe.

Za kaj vse je potrebno poskrbeti, ko se prične izdelava spletnih strani?

Odvisno dogovora s podjetjem, ki bo poskrbelo za izdelavo spletnih strani, boste za naslednje morali poskrbeti sami ali pa vam bodo vse uredili pri njih:

  1. Registracija domene. Izdelava spletnih strani se prične s prvim korakom, to je registracijo naslova vaše strani. Izbrati morate domenski koren, ki naj se nanaša na dejavnost, ime podjetja ali podobno, ter na domensko končnico. Ta je lahko nacionalna, torej .si, ali pa drugačna. Iz vidika optimizacije, pa izbira domenske končnice ne igra pomembne vloge.
  2. Zakup gostovanja spletne strani. Samo naslov ni dovolj – potrebna je tudi »stavba«, v kateri spletna stran domuje. Prostor na strežniku se običajno plačuje mesečno, cena pa je odvisna od tega, koliko prostora zakupite, koliko spletnih strani imate, koliko spletnih poštnih predalov vam je na voljo… Pri nas bomo poskrbeli za gostovanje tako, da boste vedno imeli vsega dovolj.
  3. Oblikovna zasnova oz. idejna zasnova spletne strani se nanaša na videz spletne strani. Kako bodo na njej razporejeni elementi, kje bo logotip, kakšne bodo barve, kakšne pisave, kje bodo slike in kje video posnetki …
  4. Izdelava spletnih strani zahteva tudi »zlaganje« elementov spletnih strani na kup. Tu ciljamo na določanje delovanja posameznih funkcij strani… Torej programiranje, ki pa je danes precej poenostavljeno, saj se lahko uporabljajo že pripravljeni sistemi.
  5. Izdelava spletnih strani ne more biti popolna brez materialov za objavo na strani. Potrebno je pripraviti besedila, poskrbeti za fotografije, video posnetke. Najbolje je, da za to poskrbijo profesionalci – besedila, polna slovničnih in pravopisnih napak, gotovo ne spadajo na spletno stran.

Zato smo tu za vas… Da vam pomagamo do popolne spletne strani. Vas zanima, kako poteka načrtovanje spletne strani?

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!