V času, ko so se pri nas pojavile prve spletne strani, je bilo potrebno za njihovo urejanje znati kar veliko, zato so se tega lotevali predvsem mojstri s področja spleta in programerji. Današnje spletne strani pa so večinoma izdelane na uporabniku prijaznih platformah, zato je tudi samostojno urejanje spletnih strani nekaj precej enostavnega. Nobenega programerskega znanja ne potrebujete – dovolj je, da vam nekdo pokaže, kako se stran ureja, pa boste po pol ure že lahko kar sami dodajali, odstranjevali in spreminjali vsebine.

Samostojno urejanje spletnih strani zagotavlja dinamiko

Strani, ki se ne spreminjajo, je čedalje manj, saj so nezanimive. Da bi bila stran privlačna, je treba uporabniku spleta ves čas nuditi kaj novega, zaradi česar se bo odločil za ponovni obisk, to pa pomeni, da je treba skrbeti za sveže vsebine. Saj  veste: tudi trgovina, ki ima vedno  enako izložbo in v kateri se vedno prodajajo povsem enake stvari, postane nezanimiva in kupci vanjo sčasoma ne zavijejo več.

Urejanje spletnih vsebina nam omogoča CMS spletnih strani, torej sistem za upravljanje, s katerim imamo dostop do vsebin. Dodajamo lahko nove objave, odstranjujemo stare, jih spreminjamo. Strah, da bi ob tem naredili večjo napako, ki bi povzročila, da se stran napačno odziva, je povsem odveč – v sam programski del z urejanjem vsebin ne dostopamo.

Nam samostojno urejanje spletnih strani omogoča zgolj dodajanje člankov? Pravzaprav lahko spreminjate tudi slikovni material, dodajate oglase in določite njihovo trajanje, ustvarjate povezave, sami skrbite za optimizacijo na strani, urejate forum … Možnosti je veliko, katere boste uporabljali, pa je odvisno predvsem od tega, kateri moduli so nameščeni na vašo stran.

Kaj pa večji posegi?

Kadar želite na svojih spletnih straneh spremeniti kaj bistvenega, na primer dodati novo funkcijo, ki bo vplivala tudi na grafično podobo strani, vam samostojno urejanje spletnih strani ne bo pomagalo – potreben je večji poseg, torej se obrnite na podjetje, ki vam je spletne strani izdelalo oziroma vam jih vzdržuje.

 

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!