Pravijo, da je vsebina bolj pomembna od embalaže, s čemer se lahko do neke mere strinjamo. Ne gre pa pozabiti, da smo ljudje v prvi vrsti vizualna bitja in pogosto sodimo na podlagi videza. Tudi izdelava spletnih trgovin mora upoštevati te preproste a zelo pomembne smernice. In videz ni pomemben zgolj pri prvem vtisu, temveč ima na nas tudi dolgoročen vpliv. Zaradi tega je vizualno komuniciranje še kako pomembno – tudi pri poslu.

Na področju spleta je grafično oblikovanje prav zato enako pomembno kot »delo v ozadju« oziroma tisti programski del, ki uporabniku spleta ni viden. Izdelava spletne trgovine mora zato precej dobro načrtovati tudi samo obliko oziroma videz trgovine, saj to precej vpliva na to, kako bo prodajalna uspešna. Trgovina, ki je lepa in pregledna, bo imela gotovo večji uspeh kot tista, ki kupcem ni všeč in se v njej ne znajdejo.

Izdelava spletnih trgovin v vizualnem smislu

Pri tem, kakšna bo oblika prodajalne, se izdelava spletne strani vsekakor ne sme osredotočati zgolj na lep videz – ta je pomemben, a ker je spletna prodajalna uporabna stvar in ne umetnija, je treba videz dobro kombinirati z uporabnostjo. Kaj to pomeni? Da je v prvi vrsti potrebna dobra organiziranost elementov. Lepe barve, sličice, logotipi in pisave so lahko prijetne za oko, a če se uporabnik na strani ne znajde, se ne bo odločil za naročilo. Videz naj bo torej lep, a urejen in v skladu s funkcionalnostjo strani.

Da bo stran prijetnega videza, mora delovati lahkotno, sveže in zračno. To pomeni, da ne sme biti preveč natrpana. Na strani, zlasti na prvi, izpostavimo omejeno količino izdelkov in ne skušajmo pokazati kar vsega hkrati.

Pri grafični podobi strani je potrebno vedno upoštevati tudi naravo izdelkov oziroma njihov namen, ter vizualno podobo uskladiti s ciljno skupino. Izdelava spletne strani za starše zahteva drugačno vizualno podobo kot izdelava spletne trgovine za ljubitelje motociklov. Pri tem je lasten okus potrebno včasih tudi zapostaviti – drugim ni všeč isto kot nam!

Potrebujete analizo spletne strani? Želite preveriti prijaznost uporabniške izkušnje? Pokličite nas na 031 396 041!

Pri nas kakovostna izdelava spletnih trgovin ni za doplačilo!

Je storitev, ki si jo lahko vsakdo privošči: https://touchstudio.si/cenik-izdelave-spletnih-strani/

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!