Ste se kdaj vprašali, kaj je tisto, kar naredi spletno stran privlačno? Kaj ji pomaga, da jo uporabniki spleta z veseljem obiskujejo? Prav imate. Pomembna bi morala biti vsebina, a pogosto ni tako. Ker smo ljudje vizualna bitja, je pogosto v ospredju videz strani. Lepota v grafičnem smislu. Kot pri vsakem drugem izdelku, kjer nas lepa embalaža hitro premami, tako tudi izdelava spletnih strani sledi istim pravilom.

Izdelava spletnih strani mora imeti poudarek na oblikovanju?

Vsi vemo, da lep videz pritegne, saj je prvi pogled pogosto odločilen. Marsikatera spletna stran nudi zelo zanimive in kakovostne vsebine. A če te niso predstavljene na očem prijeten način, bo bralcev gotovo manj. Ko se prične izdelava spletnih strani, je torej nujno, da se razmisli tudi o grafični podobi. Elementi na spletni strani morajo biti razporejeni tako, da je stran čim bolj uporabniku prijazna oziroma funkcionalna. Vendar ne smemo zanemariti niti barv, slik, pisave in ostalih grafičnih elementov, ki so namenjeni zgolj estetiki in so brez kakšne koli uporabne funkcije.

estetika-izdelava-spletnih-strani-Touchstudio-031396041

Kakšna je privlačna spletna stran?

Strani, ki so »v modi« zadnjih nekaj let, so po videzu precej preproste. Večina jih ima belo podlago, na njej pa so elementi razporejeni tako, da dovoljujejo dovolj »zračnosti«. Pomembno je, da niso stisnjeni eden k drugemu. Na spletni strani morajo biti pristone tudi slike, saj slika pogosto pove več kot tisoč besed. Pomaga nam pričarati vzdušje ter čustva, ki jih želimo vzbuditi pri obiskovalcu strani. Vsi pa vemo, da so čustva pri prodaji še kako vpletena in pomembna.

Izdelava spletnih strani se mora pri izbiri grafičnih elementov sicer precej posvetiti sledenju celostni grafični podobi ter poznavanju ciljne skupine. Uporabnik spleta mora namreč pri vsebinah, ki ga zanimajo, naleteti na podobo, ki je tem vsebinam primerna. To pomeni, da mora slediti klasičnim zakonitostim. A da bo vseeno nekaj posebnega in opaznega, velja vizualno podobo vedno še malo začiniti. Tako se jasno loči od konkurence in daje pridih nečesa novega in svežega.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Ostale članke in vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne strani za samo 299 EUR ali izdelavo spletne trgovine za samo 399 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!