Bi radi pričeli s prodajo preko spleta in vas zanima, kaj vse zahteva izdelava spletne trgovine? Predstavljamo vam nekaj osnov oziroma vse tisto, na kar je treba pomisliti, še preden se prične tehnični del izdelave. Ta je namreč lahko precej hiter, če pripravite vse, kar je potrebno.

Izdelava spletne trgovine se ne prične s programiranjem in oblikovanjem!

  1. Kljub temu, da vas mika, da bi kar takoj najeli podjetje, ki vam bo izdelalo trgovino, morate najprej za veliko stvari poskrbeti sami.
  2. Preden se začne dejanska izdelava spletne trgovine, morate poskrbeti za registracijo podjetja. Registrirate ga lahko v enem dnevu.
  3. Osnovni kapital oziroma vložek namenite za nabavo izdelkov, ki jih boste prodajali v svoji internetni prodajalni. Dogovori z dobavitelji lahko včasih vzamejo veliko časa, prav tako pa je lahko zamudna tudi dostava. Izdelke torej naročite vnaprej oziroma pravočasno!
  4. Poskrbite za primeren prostor za skladiščenje. Če ga doma ali na sedežu svojega podjetja nimate, ga bo treba najeti, še preden dobite izdelke – pravočasno poskrbite za najem.
  5. Na kakšen način vam bodo kupci plačevali za izdelke? Ko bo stekla izdelava spletne trgovine, bo potrebno na sami strani navesti tudi podatke o možnostih plačila in si jih seveda zagotoviti pri finančnih institucijah.
  6. Sama izdelava spletne trgovine lahko poteka na strežniku ponudnika izdelave, ko naj bi trgovina zaživela, pa ta potrebuje prostor na strežniku in seveda svoj naslov. Poskrbeti je potrebno za registracijo spletne domene za prodajalno ter za gostovanje na strežniku.
  7. Imate fotografije izdelkov, ki jih bodo predstavljale v vaši spletni prodajalni? Če vam jih hkrati z nakupom ni zagotovil proizvajalec, je treba poskrbeti za fotografiranje. Sicer pa velja, da je najbolje dobiti kakovostne slike od proizvajalca – najbolje takšne, ki jih zgolj minimalno obdelamo oziroma prilagodimo zgolj po velikosti.
  8. Za vsak izdelek je potreben tudi opis. Enako kot velja za fotografije, vam načeloma opise priskrbi proizvajalec. V nasprotnem primeru si boste morali poiskati pisca, ki vam bo vsak izdelek predstavil z besedami.

Pomoč pri izdelavi spletne strani - Touchstudio

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!