Prah okoli odpoklica Samsung-ovega paradnega konja Note 7 se še ni dobro polegel, ko je za novo dramo poskrbel novi iPhone 7. V zadnjih dneh je prišlo do vžiga in eksplozije pri večih Apple-ovih pametnih telefonih zadnje generacije.  Od vžiga pri transportu novega in v originalno škatlo zapakiranega iPhone-a 7, do vžiga med samo uporabo, ki ga je objavil uporabnik spletne strani Reddit, ki se sliši po imenu “kroopthesnoop”.

Samsung je začel z vpoklicom in zamenjavo vseh Galaxy Note 7 naprav, ki so bile izdelane pred 19-im septembrom. Apple še ni izdal uradne izjave o poročanih vžigih in eksplozijah njihovega novega pametnega telefona.

iphone-7-eksplodiral-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Apple iPhone 7

Sicer so se pri Applu z enakimi težavami soočali že pri predhodniku iPhone 6. Zadnji tak primer se je zgodil pred parimi dnevi na ameriški univerzi, ko se je študentu vžgal skoraj nov iPhone 6 v predavalnici. Ogenj so pogasili skorajda takoj, a se je pri tem sprostilo toliko dima, da so se morali študenti preseliti v drugo predavalnico. Apple se je že lotil preiskave o vzroku eksplozij njihovega telefona, a na uradni odgovor bomo morali še počakati.

samsung-galaxy-note-7-eksplodiral-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Samsung Galaxy Note 7

Po drugi strani pa se je podjetje Samsung zelo hitro odzvalo na nastale težave s Samsung Galaxy Note 7. Zadržali so prodajo ter sprožili vpoklic vseh naprav. Od 19. septembra naprej se je začelo nadomeščanje z novimi in izboljšanimi modeli Note-a 7. Sama prodaja telefonov Note 7, pa je bila ustavljeni in prestavljena na oktober. Za vse, ki ne želijo več novega Note-a, ga pri Samsungu zamenjajo za katerokoli drugo napravo iz njihove ponudbe.

Glede na obseg težav z baterijami lahko sklepamo, da sta tako Samsung kot Apple, naročila izdelavo baterij pri istem proizvajalcu. To se je v preteklosti že večkrat dogajalo. Ni izključena tudi možnost, da celo Samsung izdeluje baterije tudi za novi iPhone 7, kot so izdelovali določene komponente za iPhone 4.

Preostane nam le, da spremljamo razvoj dogodkov in počakamo na uradno izjavo Apple-a.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!