Ste se sami lotili izdelave spletne trgovine Opencart ali imate že izdelano, vendar želite posodobiti podatke, ki se nahajajo v informacijah o vas, vašem podjetju, splošnimi pogoji poslovanja,…? Več o tem kako urejati informacijske strani, si preberite v nadaljevanju.

Informacije v Opencart-u, kako jih urejati

Razdelek “Informacije” prikazuje specifične informacije o podjetju in se nahaja v nogi vsake spletne strani, kot prikazuje slika spodaj.

informacijske strani opencart noga touchstudio

Te podatke lahko urejamo v Katalog > Informacije v nadzorni plošči. Na tej strani bo administrator spletne trgovine lahko urejal, brisal in vstavljal podatke.

“O nas”, “Dostava naročenih izdelkov”, “Pravilnik o zasebnosti” in “Splošni in posebni pogoji” so najpomembnejše strani v vsaki spletni trgovini in kot taki so vedno privzeto nastavljeni pri vsaki novi namestitvi Opencart-a. Priporočamo vam, da ne brišete teh strani in jih namesto tega raje uredite.

informacijske strani opencart informacije touchstudio

Pri urejanju in nastavljanju teh strani, lahko dodajate opise, omogočate in onemogočate strani, ki naj bodo vidne in ustvarjate SEO ključne besede. Seveda imate na voljo tudi možnost odstranitve zavihka “Informacije” iz noge spletne strani.

Informacijske strani v ospredju spletne trgovine

Na spodnji sliki vidite kako poteka urejanje zavihka “Dostava naročenih izdelkov”, ki se nahaja v Katalog > Informacije. Besedilo, ki ga vnesete v “Naslov informativne strani”, bo prikazano kot naziv informativne strani, ki ste jo uredili. V “Opis” dodate vse potrebne informacije, za katere želite, da se prikažejo, ko uporabnike klikne na naslov informacijske strani. Za lažje razumevanje si oglejte sliko spodaj.

informacijske strani opencart urejanje touchstudio

V zavihku “Podatki” lahko urejate v kateri trgovini želite objaviti informacijske strani, v kolikor jih imate več. Če imate eno samo spletno trgovino potem je nastavljena kot privzeta in se vse nastavitve nanašajo na njo. Tukaj lahko nastavite tudi SEO ključne besede, nastavitve vidnost informacijske strani (omogočeno ali onemogočeno) in vrstni red strani v zavihku “Informacije”.

informacijske strani opencart izgled touchstudio

Na zgornji sliki si lahko ogledate izgled shranjene informacijske strani “Dostava naročenih izdelkov” po zaključenem vnašanju želenih podatkov. Kupec lahko v nogi vaše spletne strani, s klikom na “Dostava naročenih izdelkov”, dostopa do podatkov, ki so tam navedeni. kot smo že napisali, lahko kadarkoli onemogočite vidnost informacijskih strani v Katalog > Informacije > Podatki.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!