Nexus linija je mrtva, živeli Pixel telefoni – najboljši fotoaparat doslej, novi Google pomočnik, neomejen prostor v Cloud-u in visoka cena! Vse to je novi Google Pixel.

Končno je prišlo do premikov na Android vrhu in to s strani samega Google-a. Nexus je naredil mesto novi liniji posebnih Android telefonov. Google je sicer umaknil Nexus telefone s svojih polic in spletnih strani, a bodo ostalim ponudnikom in prodajalcem dovolili razprodati zalogo. Tudi sama podpora bo na voljo za vse Nexus telefone, do konča njihove življenske dobe. kar je dobra novica za vse stare in nove lastnike Nexus naprav.

Google je na istem dogodku predstavil tudi ostale naprave iz njihove rastoče družine. Njihov obširen opis si lahko preberete v tem članku.

google-izdelki-touchstudio-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Google

Pripravite se na telefon, ki je po besedah Google-a, najboljši v vsem, ni obremenjen s številkami in ga ne boste hoteli zamenjati, ker bo prejemal Android posodobitve na povsem nov način.

Sundar Pichai, direktor Google-a je odprl premiero movih naprav v nekdanji tovarni čokolade, ki je bila spremenjena v sodoben konferenčni center. Govoril je o umetni inteligenci, ki bo v prihodnosti vse bolj vključena v vsakdanje življenje modernega človeka.

Google je odkril, da je napredek v umetni inteligenci, zrasel na skoraj 94 % natančnost. Google asistent sedaj razume že več kot 70 milijard fraz,situacij, besed, dejanj, zahtev in drugih oblik komunikacije, iskanja in prevodov. Svoja dosežke na področju umetne inteligence, Google prikazuje na nedavno predstavljenih in dostopnih aplikacijah za Android (Allo in Duo).

google-pixel-xl-barve-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Google Pixel in Pixel XL #MadeByGoogle

Pixel telefoni so v celoti na novo izdelani, tako znotraj kot zunaj, da bi delovali kot iOS in iPhone naprave, v popolni harmoniji in brez prekinitev. Google je nadzoroval celoten proces, od nastanka ohišja in hardvera, do nastavitev Androida in aplikacij in vsega ostalega kar bi bilo lahko pomembno za končnega uporabnika.

Pixel telefoni se zanašajo na veliko Android izkušnjo, boljše upravljanje fotografij, Google Cloud, napredne možnosti fotoaparata in virtualno resničnost. Pixel telefon bo ponujal edinstveno izkušnjo tako, da bodo edini ponujali Google-ove premium storitve za Android naprave.

Zanimivo bo videti kakšen bo odziv drugih proizvajalcev Android telefonov kot tudi odziv Apple-a. Sedaj Apple s svojim iPhone-om ni več edini proizvajalec, ki bo ponujal paket programske in strojne opreme izdelan pod isto streho. Telefoni so izdelani iz stekla in kovine in nimajo izbokline za kamero na zadnji strani, kot jo imajo skoraj vsi konkurenti.

Omembe vredna kamera

Kamera je s strani DxOMark prejela 89 točk, kar je novi rekord med testiranimi telefoni. Google Pixel bo na voljo v treh barvah – Really Blue, Very Silver in Quite Black. Izdeloval jih bo HTC a ne bo podpisan na njih. Namesto tega se bo na zadnji strani telefona nahajala le črka “G”. Na voljo bosta v večini držav in začetna cena za ameriško tržišče bo od 649 dolarjev naprej.

Sedaj lahko le čakamo na odzive vseh ostalih proizvajalcev s katerimi Google sodeluje, kako se bodo odzvali na novi Google Pixel. Tukaj si lahko ogledate podroben opis specifikacij novih Google Pixel naprav.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!