Še vedno uporabljate Gmail kot odjemalca e-pošte? Sedaj je skrajni čas, da začnete uporabljati nekaj bolj modernega in boljšega – predstavljamo vam Inbox. Seveda s tem ne želimo povedati, da je Gmail slab, vendar je Google Inbox boljši. Medtem, ko Gmail dobiva vse manj novih funkcij, Inbox počasi začenja prevladovati med uporabniki Androida in drugih operacijskih sistemov za pametne telefone.

Zakaj imamo raje Inbox – zato ker je preglednejši, bolje organiziran in ima funkcije, ki jih Gmail nima in jih najverjetneje tudi nikoli ne bo imel. Tudi Google je dosedaj že večkrat napovedal, da bo Gmail v prihodnosti nadomestil z bolj sposobnim poštnim odjemalcem. To čas je blizu in  zato smo se odločili, da vam predstavimo prednosti, ki jih ima Inbox v primerjavi z Gmail-om.

V nadaljevanju si preberite 11 razlogov zaradi katerih bi se morali obrniti k Inbox-u in opustiti Gmail:

1. NAJBOLJŠA MOŽNOST: Prekličite poslan e-mail!

Po pomoti poslan e-mail!? – nikoli več! Nastavite čas za odpoklic pošiljanja e-pošte in kliknite “Razveljavi”, če iz kakršnega koli razloga želite preklicati pošiljanje e-maila! Končno smo dočakali tudi to funkcijo!

2. Bolj pregleden vmesnik

Čeprav podobno, je oblikovanje Inbox nekako bolj “zračno”, ima več beline in je lažje s pogledom hitro najti iskano e-poštno sporočilo tudi med hitrim “scrollanjem”.

gmail-inbox-urejanje-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

3. Lažje in boljše delo s priponkami

Sedaj se priloge nahajajo takoj pod naslovom in prvim stavkom v e-mailu. Lahko jih vse pregledate, odprete ali snamete. Dodatno imate na voljo tudi nekatere druge možnosti kot naprimer neposredna izmenjava ali tiskanje. Olajšano je tudi vstavljanje prilog in sicer preko lebdečega trakca, ki se pojavlja v samem sporočilu ali na klasičen način, ki ga poznamo še iz Gmaila.

4. Pisanje opomnikov

Kopirana povezava, nakupovalni seznam, opomnik in “to do” lista, vse to in  še več lahko sedaj vnesete v Inbox in vključite alarm, da ničesar ne bi pozabili ali spregledali obveznosti.

5. Informacije o potovanjih in nakupovanju

Če pogosto potujete in rezervirate karte v elektronski obliki, vas bo Inbox samostojno opomnil par dni pred potovanjem, da je čas za pakiranje kovčkov in v kolikor pride do zamude leta, vas bo prav tako o tem obvestil preko samodejne animacije, ki preko Google strežnika dobija informacije o letih in odhodi v realnem času. Prav tako vam bo animacija sporočila kdaj je let oziroma odhod, na katerem terminalu in izhodu. Pod opcijo “nakupovanje” se bodo nahajali vsi vaši e-maili preko katerih ste opravili vaše spletne nakupe, kupone, kode za popust ali dokazila o nakupu. Vse pregledno in jasno na enem mestu.

6. Aplikacije v okviru Inbox aplikacije

Sedaj lahko z drugimi aplikacijami komunicirate preko Inboxa, kot naprimer Trello, GitHub, Google Alerts ali Google Drive. Tudi integracija z Youtube storitvijo je super in vam omogoča, da si takoj in brez odpiranja pošte ogledate video, ki vam je bil poslan preko e-pošte. Integracija s storitvijo Drive omogoča pošiljanje povezav namesto datotek, tako povečate varnost in omogočite pošiljanje neomejene velikosti datotek, ki se nahajajo v Google-ovem oblaku.

google-inbox-by-gmail-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

7. Ponovno boste vzljubili Newsletter

Brez odpiranja e-maila lahko prelistate Newsletter, ki vam je bil poslan in kliknete na morebitne povezave ali se odločite, da jih ignorirate – odličen način hitrega branja e-pošte, da pri tem ničesar ne izpustite.

8. Bližnjice

S premikanjem kurzorja miške preko e-pošte se vam pojavijo lebdeče bližnjice, s katerimi lahko e-mail označite kot prebran ali ga izbrišete. Samo en klik, tako hitro je!

9. Izboljšani odgovori na e-pošto

Če ste prebrali e-mail in ne veste kako odgovoriti ali samo želite sporočiti pošiljatelju, da ste ga prebrali, vendar boste odgovorili pozneje – na voljo imate “pametnejše” odgovore na e-pošto. Samodejni, pametni odgovori se pojavljajo v jeziku, ki ga Inbox uporablja in jih ustvarja umetna inteligenca. To jim omogoča, da bodo bolj vsebinsko primerni od klasičnih avtomatskih odgovorov. Še več, Inbox se uči od vas kako odgovarjate na e-maile in vam na podlagi tega ponudi možnost, da vam generira samodejni odgovor ali celo pošlje samo smiley.

10. Odložite e-pošto

“Snooze” je funkcija, ki jo mnogi koristimo vsako jutro, ko nas zbudi alarm. Isto lahko sedaj počnete z vašimi e-maili – ga odložite na obdobje, ki ga vi določite. Tako vam ni potrebno takoj odgovoriti na e-pošto in Inbox vas bo spomnil, da bi morali odgovoriti na e-pošto, da ne boste izpadli neodgovorni do pošiljatelja e-pošte. Lepo, mar ne !?

11. Dela tudi na spletu

Inbox deluje preko aplikacije tudi na spletu. To pomeni, da ga lahko povsod uporabljate.

To je seveda le del funkcij in razlogov, zakaj bi še danes morali začeti uporabljati Inbox by Gmail – verjamemo, da bo za vas to velika sprememba in kar je najbolj pomembno – sprememba na bolje!

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!