Google Analytics je eno od pomembnejših orodij, ki bi ga morali uporabljati, če imate Opencart spletno trgovino. Brez njega nimate dostopa do pomembnih informacij o vaši trgovini in njenih obiskovalcih. Ker je tako pomembnen smo se odločili, da vam opišemo kako na enostaven način dodati Google Analytics kodo, v vašo spletno trgovino.

Prvo boste morali ustvariti Google Analytics račun, kjer boste generirali kodo za sledenje za vašo spletno stran. Če že imate nastavljen račun za vašo spletno stran, pojdite na 3. korak, ki opisuje kako implementirati kodo za sledenje v vašo spletno trgovino.

1. korak: Ustvarite Google Analytics račun

Pojdite na  spletno stran https://www.google.com/analytics in izpolnite podatke o vaši spletni trgovini Opencart.

Da bi ustvarili Google Analytics račun, morate obiskati njihovo stran in sledite korakom za ustvarjanje novega računa. Za nov račun boste morali vnesti naslednje podatke:

  • Ime računa
  • Ime spletne strani
  • URL spletne strani
  • Kategorija industrije (Panoga)
  • Časovni pas za poročanje

Ko izpolnite obrazec, kliknite na gumb “Get Tracking ID” (Prodobi kodo za sledenje).

2. korak: Kopirajte kodo za sledenje vaše spletne strani

Preusmerjeni boste naravnost do vaše Google Analytics kode za sledenje. Če jo boste kasneje potrebovali, jo lahko najdete na njihovi spletni strani v zavihku Admin > Tracking Info > Tracking kode. Polno kodo za sledenje vključno z vašo edinstveno identifikacijsko številko (slika spodaj) označite in jo kopirajte v vašo spletno trgovino Opencart.

google-analytics-sledilna-koda-touchstudio-izdelava-spletni-strani

3. korak: Prilepite kodo za sledenje v vašo Opencart trgovino

V administracijskem delu vaše spletne strani navigirajte do System (Sistem) > Settings (Nastavitve) >  in iz seznama izberite trgovino, ki ji želite dodati kodo za sledenje. V zavihku “Server” (Strežnik) najdite polje kjer piše Google Analytics Code in v prazen prostor prilepite vašo kodo.
Za Opencart verzijo 2.2.0 in novejše, boste morali za vpis kode navigirati do Extensions (Razširitve) > Analytics (Analitika) > Google Analytics in tam prilepiti vašo kodo za sledenje.

opencart-google-analytics-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Sedaj vam preostane le, da preverite ali ste pravilno nastavili vašo kodo. Pojdite v Google Analytics račun in kliknite na zavihek “Reporting”. v Real Time > Overwiev boste lahko spremljali v realnem času število obiskovalcev na vaši spletni strani.

google-analytics-sledenje-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!