V tem članku vam bomo poskušali predstaviti koncept filtra v Opencart administraciji. Pri konvencionalnih spletnih trgovinah boste verjetno našli opcijo za “Napredno iskanje”, tako da lahko uporabniki filtrirajo izdelke, glede na njihove potrebe. Ampak včasih se zgodi, da želite skupaj spraviti izdelke, ki ne sodijo v isto kategorijo. Ali pa posameznemu izdelku želite dodati oznako, da bi ga bilo lažje najti v spletni trgovini. Zato vam na primeru predstavljamo upravljanje s Filtri v Opencart trgovini.

Recimo, da imamo podkategorijo “Zasloni”, ki se nahaja v glavni kategoriji “Komponente“, vi pa želite zaslone naprej razvrstiti pod opcijami “LED“, “LCD“, “CRT“. Najprej verjetno pomislite na to, da je potrebno ustvariti dodatno podkategorijo v “Zasloni“-h. Ampak namesto, da ustvarite nov nivo kategorije, ki bi lahko potencialnemu kupcu onemogočila enostavno uporabniško izkušnjo, lahko ustvarite filter v Opencart Administraciji.

Prednost uporabe filtriranja je, da uporabnikom omogočite modul “Filter“, ki se pojavi v spletni trgovini in uporabnikom ponudi natančnejši izbor rezultatov.

Filtri v Opencart trgovini: Nastavitve

Prvi korak je ustvarjanje skupine filtrov. Pojdite na Katalog > Filtri. Kliknite na gumb “Vstavi“, ki vas bo preusmeril na obrazec za kreiranje nove skupine filtrov.Ime skupine filtrov je naslov, ki se uporablja za prepoznavanje filtra, kadar jih imate več na voljo.

Filtri v Opencart spletni trgovini: Kreiranje skupine filtrovKot vidite, smo mi ustvarili skupino filtrov z imenom  “Vrste zaslonov” z vrednostmi “LED“, “LCD” in “CRT“. Ne pozabite klikniti na gumb “Shrani“. Če je vaša trgovina večjezična, boste morali vnesti ime filtra (ali skupine) v vsakem jeziku posebej.

Določanje filtrov kategorijam in izdelkom

Zdaj, ko smo ustvarili skupine filtrov, jih lahko določimo kategorijam in izdelkom.

Določanje filtrov kategorijam
Če se vrnemo na prejšnji primer, lahko sedaj nadaljujemo z določanjem filtra. Kliknite na urejanje kategorije “Zasloni” (Katalog > Kategorije > Zasloni > Uredi). Izberite sredinski zavihek “Podatki“, kjer se na drugem mestu nahaja polje “Filtri“.

Filtri v Opencart spletni trgovini: pripisovanje filtrov kategorijam

To polje se zaključi s samodokončanjem. To pomeni, da, ko boste začeli vnašati ime Filtra, se vam bo prikazal meni, od koder boste lahko izbrali vrednosti filtrov, v našem primeru “LED”, “LCD” in “CRT”. Ne pozabite shraniti vaših sprememb.

S tem boste modul za filtriranje prikazali na strani kategorije “Zasloni“, uporabniki pa bodo lahko izbirali med tremi dodanimi opcijami.

Določanje filtrov izdelkom
Sedaj moramo določiti filtre vsakemu izdelku, za katerega želimo, da se mu dovoli filtriranje glede na našo “Vrsto zaslonov“. Logično je, da želimo to nastaviti na vseh izdelkih, ki se pojavljajo v kategoriji “Zasloni“.

Pojdite na Katalog > Izdelki in izberite željeni izdelek, v našem primeru bo to “Samsung SyncMaster 941BW”. Pod tretjim zavihkom “Povezave” se nahaja polje “Filtri“. Ker gre v našem primeru za LED zaslon, smo izbrali opcijo “LED“. Shranite spremembe.

Filtri v Opencart spletni trgovini: pripisovanje filtrov izdelkomNa isti način to naredite tudi z ostalimi izdelki; mi smo zaslonu Apple Cinema 30 dodali opcijo “LCD“. Tako smo dobili dva različna izdelka, z dvema različnima filtroma. Po potrebi lahko posameznemu izdelku dodate več filtrov.

Aktivacija modula “Filter”

Skoraj smo že pri koncu, ostala nam je le še aktivacija modula. To naredimo tako, da namestimo omenjeni modul. Pojdite na Razširitve > Moduli > Namesti (Desno v vrstici).

Filtri v Opencart spletni trgovini: aktivacija modulaPo namestitvi modula kliknite na urejanje in se prepričajte, da je “Omogočen“.

Filtri v Opencart spletni trgovini: aktivacija modula

V našem primeru bomo novi filter omogočili v kategorijah. Želimo, da se filter pojavi na levem stranskem meniju. Tako nam ostane še zadnji korak za aktivacijo modula:

  1. kliknemo Oblika > Postavitev > Category (Kategorija) > Uredi
  2. izberemo modul Filter v prvem stolpcu
  3. določimo pozicijo modula v drugem stolpcu (Levo)
  4. kliknemo na gumb “Shrani

Filtri v Opencart spletni trgovini: pozicija modula

Testiranje modula za filtriranje

Sedaj si lahko ogledamo naše delo. V spletni trgovini sedaj izberemo Komponente > Zasloni in voila! Naš novo ustvarjeni filter za razvrščanje rezultatov je sedaj na voljo za uporabo.

Filtri v Opencart spletni trgoviniVam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne trgovine za samo 299 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!