Prisotnost na spletu je priporočljiva za vsako podjetje, vsekakor pa ni nujno, da je ta obsežna. Marsikatero podjetje ne vidi v ustvarjanju obsežnih strani nobenega smisla. Strani, na katerih bi se predstavilo do podrobnosti, ne prinesejo izboljšave. Narava njihovega dela ni takšna, da bi stran zagotovila poslovni „bum“. Takšnim podjetjem se priporoča one page stran oziroma enostranska spletna stran. Ta poskrbi zgolj za osnovno predstavitev, na primer kontaktne podatke in lokacijo.

Za koga je primerna one page stran?

Večina podjetij si želi spletno stran, ki bo o njih povedala čim več. Ki bo poudarila njihove posebnosti, saj je to odličen način spopadanja s konkurenco. Kadar imate stalen posel za izbranega naročnika, ki vam posreduje vedno novo delo, pa to ni potrebno. Drugih velikih naročnikov namreč niti ne potrebujete.. To velja za mnoga podjetja, ki se na trgu udejstvujejo kot podizvajalci. Delo za različne naročnike prejemajo od vedno istega posrednika. Takrat je obsežna izdelava spletnih strani nesmiselna in dejansko strošek, ki se ne povrne. Tisto, kar je nujno, je zgolj preprosta prisotnost na spletu. Potrebna je torej one page stran, ki bi jo lahko preprosto imenovali tudi nekoliko bolj obsežna vizitka. Na njej je skromen opis podjetja ali dejavnosti s kontaktnimi podatki.

preprosta-spletna-stran-touchstudio-izdelava-spletne-trgovine

Enostranske spletne strani, ki služijo zgolj predstavitvi, pa so primerne še za nekoga. Podjetnike, ki sicer svojo dejavnost promovirajo preko drugih spletnih strani in preko družbenih omrežij. Tako na primer podjetje, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov, ne potrebuje svoje lastne prodajne spletne strani. Vso svojo ponudbo lahko predstavlja kar na največjem slovenskem portalu za prodajo avtomobilov. Tudi bar, ki računa na obisk lokalnih prebivalcev, podrobne spletne strani gotovo ne rabi. O posebnih dogajanjih in akcijah lahko obiskovalce obvešča preko Facebooka!

One page stran je torej namenjena tistim, ki v osnovi menijo, da spletne strani ne potrebujejo. Res je, zapletena spletna stran bi bila odveč. A izdelava spletnih strani z osnovnimi informacijami pa pride še kako prav.

Vam je bil članek v pomoč? Delite ga z ostalimi… Potrebujete dodatno pomoč? Ostale vodnike po nastavitvah si lahko ogledate tukaj. Nudimo vam tudi izdelavo spletne strani za samo 299 EUR ali izdelavo spletne trgovine za samo 399 EUR.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!