Voditi posel ni lahko. Neprespane noči, pomanjkanje časa in denarja so problemi s katerimi se podjetniki pogosto srečujejo. Na srečo obstaja nekaj brezplačnih orodij, ki lahko spletnim trgovcem močno olajšajo življenje in poslovanje. S temi pripomočki bo reševanje vaših vsakodnevnih nalog, postalo tako enostavno kot pitje vode. Na internetu obstaja velika izbira orodij in mi smo za vas izbrali najboljša brezplačna spletna orodja. Izbrali smo jih 7 (kot 7 čudes interneta;)) za katere mislimo, da so najboljši.

Naša najljubša brezplačna spletna orodja, ki vam bodo prihranila čas in denar

1. Google-ove aplikacije: Google Docs, Sheets in Slides

Celotno tržišče se je preselilo online in zakaj se ne bi tudi vaša pisarna? Google Pack je sestavljen iz online programov za spletno pisarno, s katerimi lahko urejamo besedila in slike. Tako je Google Docs zadolžen za Word-ove datoteke, Sheets za Excell-ove in Slides za PowerPoint-ove.
Google Docs, Sheets in Slides je mogoče deliti tudi z drugimi uporabniki.

google-office-docs-sheets-slides-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Kaj vse lahko naredimo z njimi?

 • ustvarjamo nove in urejamo obstoječe dokumente
 • raba dokumentov z drugimi uporabniki
 • več oseb lahko istočasno ureja iste dokumente
 • vse spremembe lahko vidite v realnem času
 • vse se samodejno shrani v Google Drive
 • vsebino lahko urejate tudi offline in posodobite, ko pridete nazaj na splet

Google-ove aplikacije uporabljamo tudi mi in moramo priznati, da nam dejansko olajšajo delo. V e-pošti nimamo gore dokumentov in ni si nam treba puliti las, ko se ne moremo spomniti kam smo shranili določen dokument.

2. Cloud storitve za shranjevanje v oblaku

Nekaterim se dvignejo kocine pokonci, ko samo pomislijo, da bi morali celotno poslovanje in vse dokumente občutljive narave, prenesti na svetovni splet. Mogoče je to zaradi tveganja, da lahko nekdo izbriše vsebino ali “hekne” dokumente in še kaj drugega. Vendar se vse to lahko zgodi tudi na trdem disku, ki ne nudi toliko prednosti kot storitev oblačnega shranjevanja.

Največja prednost je, da se zagotovi dostop do dokumentov iz katerekoli lokacije in dovolj je le, da ste povezani na splet. Omogoča vam tudi varnostno kopiranje vseh dokumentov in skupno rabo datotek s sodelavci in strankami.

Za vas smo izbrali najboljše 3 ponudnike za hrambo podatkov v oblaku:

Dropbox

Na seznamu najboljših ponudnikov oblačnih storitev je nemogoče spregledati Dropbox – eden od prvih in najbolj razširjen na tem področju. Dropbox se lahko uporablja prek spetnega vmesnika ali prek ločenih aplikacij za vse mobilne in namizne operacijske sisteme.

dropbox-storitve-v-oblaku-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Zagotavlja vrhunsko storitev, vendar ima eno veliko pomanjkljivost. Ponuja le 2 GB brezplačnega prostora, kar ni dovolj, če želite shraniti večje število varnostnih kopij oziroma dokumentov in slik. Če želite razširiti ta prostor, lahko pripeljete novega uporabnika ali prijatelja, ki vam bo omogočil dodatnih 500 MB prostora, tako lahko pridete do največ 16 GB prostora.

Če se vam zdi preveč dela s tem brezplačnim povečevanjem prostora imate opcijo 1 TB prostora za 9,99$ na mesec.

Google Drive

Google Drive počasi a zanesljivo zmanjšuje prednost Dropboxa. Novi uporabniki imajo pravico do 15 GB virtualnega prostora. Če vam to ni dovolj imate možnost nadgradnje in sicer 100 GB za 1,99$ na mesec oziroma 1 TB za 9,99$/mesec. Dodaten bonus pri Google Drive-u je to, da je povezan tudi z drugimi Google-ovimi aplikacijami.

google-drive-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Moramo pa opozoriti na to, da je v 15 GB brezplačnega prostora vključen tudi prostor, ki ga zaseda e-pošta in slike na Google+.

Poleg shranjevanja, vam Google Drive omogoča tudi pregledovanje in urejanje vseh priljubljenih formatov datotek. Prav tako ima svoje iOS in Android aplikacije in se lahko namesti na Mac in Windows računalnike.

OneDrive

Tudi Microsoft se je z OneDrive vključil v rastoči trend shranjevanja podatkov v oblaku. Nove stranke dobijo 5 GB brezplačnega prostora, če imate nameščen MS Office se ta številka poveča do 15 GB. OneDrive ima enako kot Google Drive, svoje aplikacije za iOS in Android telefone. Sicer se ne razlikuje preveč od konkurence, vendar bo določenim uporabnikom zanimiv zaradi integracije z MS Office paketom, katere predplačniki prejmejo dodatnih 1 TB prostora.

Torej, če ste uporabnik Microsoftovih storitev, razmislite o OneDrive-u.

onedrive-oblacne-storitve-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

3. Product Camera: Android aplikacija za profesionalne fotografije

Vedno govorimo kako so kakovostne slike zelo pomembne. Z njihovo pomočjo boste prodali vse – od hamburgerjev do čevljev.

Da ne bi izpadlo, da pretiravamo si oglejte kako to delajo poklicni fotografi in marketinški strokovnjaki za McDonalds. Samo ena popolna slika hamburgerja, zahteva več ur priprav. Od popolne rjave barve pleskavice do pazljive namestitve vsakega  semena sezama na kruhku.

Sprijaznimo se, da si le malokdo lahko privošči profesionalnega fotografa, studio in vrhunsko opremo. Ravno zato slike ne izgledajo tako dobro kot McDonalds-ove.

product-camera-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Zato je podjetje Camera 51 ustvarilo novo aplikacijo Product Camera, ki fotografira vsak predmet kot profesionalni fotograf. Glavni predmet ostane v fokusu medtem, ko se ozadje samodejno izbriše in zamenja z čisto belim ozadjem. Da fotografije ne bi zgledale kot posledica slabega Photoshop-a, aplikacija samodejno doda tudi sence na fotografije.

4. Buffer: orodje za upravljanje s socialnimi omrežji

Danes mora vsako podjetje, majhno ali veliko biti dejavno na socialnih omrežjih. Če ne drugje mora biti prisotno vsaj na Facebook-u. Socialna omrežja so pomembna. Zelo pomembna! Ker jih vsi uporabljajo in vam služijo, da lahko spremljate aktualne trende, komunicirate s strankami in spremljate kaj počne konkurenca ;).

Seveda pa nimamo vsi na voljo toliko časa, da se vsak dan ukvarjamo z objavami in komunikacijo s strankami. Ravno iz tega razloga obstajajo brezplačna spletna orodja, ki vam lahko pomagajo pri upravljanju socialnih omrežij.

Če se najdete v tem opisu, potem so za vas prava brezplačna spletna orodja, kot je Buffer, ki vas bo navdušil zaradi preproste uporabe. Buffer je idealen za začetnike, ki nimajo veliko časa na voljo.

buffer-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Kaj vse ponuja?

 • ustvarite natančen urnik objav, ki ste jih vnaprej pripravili
 • brezplačna verzija omogoča do 10 objav dnevno
 • zagotavlja statistične podatke za objavljene vsebine
 • predlaga vsebino za vašo stran
 • pbjave lahko tudi začasno prekinete oziroma prekličete

 

Na voljo imate tudi druga brezplačna spletna orodja kot je Buffer. Težko je reči kateri je najboljši. Najbolje je, da poskusite sami mi pa vam razkrijemokatera so: HotSuite, SproutSocial in SocialBro.

5. Pixlr Editor: Spletno orodje za urejanje slik

Verjetno se vam je že velikokrat zgodilo, da morate prilagoditi sliko, ki jo želite objaviti na vaši spletni strani. Za takšne potrebe si ne boste omislili Photoshop-a, ki je plačljiv. Ne skrbite, ne bo vam potrebno odšteti stotine EUR za takšen program. Vse imate brezplačno na spletu.

Eden najbolj enostavnih in naprednih brezplačnih programov za urejanje fotografij je Pixlr Editor.

pixlr-autodesk-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Brezplačna spletna orodja kot Pixlr Editor, ki po izgledu spominja na Photoshop, s katerimi boste v trenutku uredili vaše fotografije. Odpre se v brskalniku in vmesnik je zelo podoben Photoshop-u. Slike lahko dodate iz računalnika ali jih odprete preko URL-ja. Nudi vam vse osnovne funkcije in vedno pride prav pri urejanju slik.

In ne pozabimo, da je danes vizualnost eden bolj pomembnih elementov vsake vsebine in zato ni odveč, da se pred vsako objavo malo uredijo fotografije. Da si ne bi “sposojali” fotografij od drugih, vam moramo omeniti, da obstaja veliko spletnih baz, ki se polne različnih brezplačnih slik. Naj omenimo le najboljša brezplačna spletna orodja: Flickr, Pixabay in Pexels.

6. MailChimp: orodje za izdelavo newsletter-jev

Mnogi mislijo kako je newsletter zastarela oblika oglaševanja, vendar je resnica popolnoma drugačna. Newsletter je idealen način komunikacije z vašimi strankami. Uporabniki ga imajo radi, ker so se sami odločili, da ga želijo prejemati. Tudi samo sporočilo v newsletter-ju ima neposredno vrednost za uporabnika. Dobra novica je, da tudi newsletter-je lahko pošiljate brezplačno.

MailChimp ponuja različne brezplačne opcije, dokler imate manj kot 2.000 uporabnikov in pošiljate do 12.000 sporočil na mesec. To je res odlična ponudba za vsa mala podjetja.

mailchimp-newsletter-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Kaj vse vam MailChimp ponuja?

 • veliko število predlog razvrščenih po kategorijah
 • brezplačno vam ustvari prijavnico na vaš newsletter, ki jo lahko integrirate na vašo spletno stran ali Facebook
 • organizira in spremlja e-poštne kampanje
 • spremlja koliko strank je pogledalo in odprlo e-pošto
 • spremlja koliko strank je prekinilo komunikacijo z vami
 • samodejno briše iz seznama prejemnikov vsakogar, ki vas je označil kot spamm-erja

 

Svetujemo vam, da ne spregledate tako dobrega načina oglaševanja, saj je storitev brezplačna in zelo učinkovita.

7. Google Analytics: orodje za spremljanje internetnega prometa

Ne glede na to ali vaše poslovanje vodite online ali offline, je pomembno vedeti katero je vaše ciljno občinstvo. Če prodajate torbice znanih blagovnih znamk, verjetno ne pričakujete, da bo študent z nahrbtnikom kupil kaj od vas. On ni vaše ciljno občinstvo in se bo le sprehodil oziroma poscrollal ;)) po trgovini.

Da bi vedeli kdo je vaša ciljna publika začnite uporabljati Google Analytics – Google-ova storitev, ki prikazuje podrobne statistične podatke o prometu spletne strani, virih prometa, stopnji konverzije in prodaji.

google-analytics-izdelava-spletnih-strani-touchstudio

Z uporabo Google Analytics lahko vidite tudi:

 • kdo so vaši kupci (starost, spol…)
 • koliko obiskovalcev pride na vašo spletno stran in kdaj
 • kako so uporabniki sploh prišli na vašo spletno stran, koliko se zadržijo na njej in kako se obnašajo
 • ali so uporabniki kaj kupili in kaj si največ ogledujejo
 • ali obiskujejo stran preko mobilnih naprav ali računalnikov
 • kateri so največkrat ogledani članki na vašem blogu

Ko veste na koga se morate obrniti, boste veliko lažje pisali objave na socialnih omrežjih, pošiljali newsletter-je in zadovoljili potrebe uporabnikov 😉

Upamo, da smo vam s tem člankom pomagali najti brezplačna spletna orodja, ki vam bodo koristila pri poslovanju vašega podjetja. Vas zanima izdelava spletne trgovine? Dovolj je da nas pokličete  na 031 396 041 ali izpolnite obrazec za povpraševanje in pomagali vam bomo kar najhitreje in najceneje do nove spletne strani.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!