Verjetno se sprašujete, kako bi vam baterija telefona lahko krajšala življenje!? V nadaljevanju vam razkrijemo zakaj je temu tako in kako se lahko temu izognete.

Podajamo vam zanimiv nasvet, ki vam lahko izboljša življenje. Izključite to možnost in zmanjšajte stres.

Nasvet novinarja spletne strani The Next Web, zveni zelo zanimivo. Svetujemo vam, da ga poskusite, preden ga skritizirate.

Juan (zgoraj omenjeni novinar spletne strani the Next Web) je bil pred nekaj meseci na IT predstavitvenem dogodku. Tam je srečal prijatelja, ki mu je zaupal kako si je uspel spremeniti življenje, z eno samo malo spremembo. Ta mala sprememba na prvi pogled sicer ne deluje kot nekaj kar bi lahko tako močno vplivalo na počutje nekoga a je zelo vesel, da je to storil. S to malo spremembo se je uspešno znebil ogromno nepotrebnega vsakodnevnega stresa.

baterija-za-pametni-telefon-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Zakaj vam baterija krajša življenje?

Ko je vprašal prijatelja kaj je ta mala sprememba, ki mu je prinesla toliko olajšanja, mu je ta odgovoril: “Izklopil sem prikaz baterije v odstotkih”.

Čeprav Juan ni mogel verjeti temu kar je slišal, se je vseeno odločil, da bo tudi on upošteval ta nasvet. Sedaj, šest mesecev kasneje tudi on svetuje vsem, naj naredijo isto. Zelo preprost trik, ki ublaži vsakodnevni stres in vam pomaga, da se osredotočite na pomembne stvari.

Ena stvar manj o kateri morate skrbeti

Čeprav je sprva mislil, da izklop prikaza baterije v procentih, ni dobra odločitev, se je na koncu izkazalo, da je bila pravilna. Enako smo naredili tudi mi – ekipa Touchstudio – in ni nam žal. Kot da v današnjem svetu že nimamo dovolj vsakodnevnega stresa in vsak predlog, pa če se še tako bedasto sliši, je dobrodošel.

Ko je izključil prikaz baterije v procentih, je postopoma nehal gledati zgorni del ekrana vsakih pet minut. Prav tako se je nehal obremenjavati s tem, koliko odstotkov baterije je še ostalo. Še več, na splošno je nehal razmišljati o bateriji in njeni napolnjenosti. Ni bilo pomembno ali ima baterija 67 % ali 47 %. vse kar je bilo pomembno je ali je dovolj polna ali ne. Prikaz v odstotkih je dejansko samo še ena nepotrebna informacija.

prazna-baterija-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Ikona baterije je brez prikaza procentov morda enostavnejša, a še vedno nudi koristno informacijo – je polna ali skoraj prazna.

Ni vam treba skrbeti, da se vam bo telefon izključil. Še vedno boste dobivali obvestila tudi, ko vam napolnjenost baterije pade na 20 ali 10 odstotkov.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!