Ne verjemite vsemu kar slišite o pametnih telefonih! Poglejte si 5 največjih mitov, ki pravzaprav niso resnični.

Danes imajo pametni telefon že skoraj vsi. Uporabljajo se predvsem za klicanje, pošiljanje sporočil, igranje iger ter dostop do socialnih medijev in e-pošte.

In nekateri skrbijo za njihove telefone bolje kot za novorojenčka. Srečali smo že precej ljudi, ki so zaradi nepotrjenih mitov, pripravljeni narediti marsikaj samo, da bo bolje za njihov dragoceni pametni telefon. Zato vam sedaj razkrivamo 5 najbolj razširjenih mitov, ki so neresnični.

pcmark-tocuhstudio-izdelava-spletnih-strani

Mit št. 1: Več kot ima jeder hitrejši je telefon

Za primer vzemimo iPhone 6, ki ima samo dvo-jedrni procesor in je hitrejši od velike večine 8-jedrnih telefonov na tržišču. Če je vaš pametni telefon več-jedrni še ne pomeni, da je tudi hitrejši od tistega z manj jedri procesorja. Veliko dejavnikov vpliva na hitrost telefona in ne samo koliko jeder ima procesor.

mobilne-aplikacije-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Mit št. 2: Uporaba programa za ukinjanje procesov bo pospešila odzivnost telefona

Skoraj vsi Android uporabniki se strinjajo s tem. Pravzaprav so aplikacije shranjene v RAM-u, ki vam samo pomaga, da hitreje dostopate do aplikacije. In te aplikacije so navadno zamrznjene v ozadju. Ko ukinete proces to dejansko pomeni, da mora telefon znova zagnati aplikacijo, ko boste želeli dostopati do nje. S tem dosežemo ravno nasprotni učinek in upoćasnimo delovanje telefona.

8-gb-ram-pametni-telefon-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Mit št. 3: Več RAM-a je bolje

iPhone-i delajo brez težav s samo 1 oziroma 2 GB RAM-a. Vendar pa uporabniki Androidov težijo k temu, da kupijo telefon z več RAM-a. Pravzaprav je bolje optimizirati delovanje telefona, kot porabiti denar za več RAM-a.

polnilec-pametni-telefon-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Mit št. 4: Uporabljajte le originalni polnilec

Resnica je, da lahko uporabljate katerikoli polnilec, ki ustreza proizvajalčevim standardom. Seveda je originalni polnilec vedno najboljša izbira a to še ne pomeni, da drugih ne morete uporabljati. Z drugimi polnilci lahko opazite različne dolžine polnjenja, a to ne bo vplivalo na delovanje baterije. Danes ima večina pametnih telefonov funkcijo inteligentnega polnjenja, ki ne dovoljuje večjo moč polnjenja, kot jo lahko zmore baterija, ne glede na to koliko je močen polnilec.

kamera-telefona-touchstudio-izdelava-spletnih-strani

Mit št. 5: Več megapikslov – boljši fotoaparat

To je popolnoma zgrešen in napačen mit! Kakovost slik je še najbolj odvisna od količine svetlobe, ki jo je senzor sposoben prejeti. Boljše kamere imajo dejansko večje senzorje. Kamera z 8 megapikslov in velikim senzorjem bo delala boljše fotografije kot kamera z 13 megapikslov in malim senzorjem.

Torej, tukaj imate nekaj mitov o pametnih telefonih, ki dejansko niso resnični. Obstaja še mnogo drugih mitov, ki jih bomo tudi kmalu delili z vami.

Želiš Deliti Ta Članek? Izberi Svojo Platformo!